Nagy meccs

2023.10.31. 16:30

Magyar Kupa: az összes jegy elkelt már, jönnek az újpestiek Tatabányára!

Telt ház lehet az Opus Tigáz Tatabánya szerdai kupameccsén, hiszen minden vendégjegy elkelt már.

Herczeg István

Az ellenfél nem akárki lesz, telt ház várható Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 4. forduló 

Opus Tigáz Tatabánya–Újpest FC 

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, szerda, 17 óra. 

A legjobb tizenhat közé kerülésért küzd egymással szerdán az NB III-as Opus Tigáz Tatabánya és az NB I-es Újpest. Ezzel gyakorlatilag kijelenthető, hogy az év legjobban várt mérkőzése lesz Tatabányán, méghozzá elég furcsa időpontban, hiszen november első napján, mindenszentek ünnepén rendezik meg a találkozót. Gyürki Gergely csapata eddig három találkozót vívott meg a kupasorozatban, és mindhármat megnyerte. Az első körben a Balaton­almádit 3-0-ra, utána az Andráshidát 4-0-ra verte, legutóbb pedig már hazai közönség előtt a Szombathelyi Haladás ellen hátrányból fordítva nyert 2-1-re. Az NB I-es és a másodosztályú csapatok ebben a körben csatlakoznak a sorozathoz. 

Az Újpest 20-szor nyerte meg a magyar bajnokságot, 11-szer a Magyar Kupát, így a lila-fehérek tudják, mi kell a sikerhez. Nebojsa Vignjevics, az újpestiek vezetőedzője egyébiránt ha nem is „haza” jön Tatabányára, de ismerős közegbe érkezik, hiszen 2000 és 2002 között játékosként szerepelt már Tatabányán. Az élvonalban jelenleg harmadik helyen álló csapatával vasárnap derbit játszottak a Ferencváros ellen, ahol 3-0-ra kikaptak, míg a listavezető Tatabánya a Sopron ellen vívott egy bajnoki találkozót az NB III-­ban, amit 2-1-re megnyert. 

Az újpestiek tájékoztatása szerint elfogyott az összes ven­dégjegy, amit elővételben lehetett megvásárolni, a helyszínen pedig már nem lesz erre lehetőség, így a 600 fős vendégszektor biztosan megtelik a találkozóra, de a hazaiaknak szóló jegyek is a végét járják, így teljesen megtelhet a Grosics-stadion. Az utolsó, Tatabányán rendezett Tatabánya–Újpest-meccs egyébként még 2007 májusában volt, amikor a Bányász 3-2-re nyert. A gólokat akkor Filó Tamás, Megyesi László és Dorge Rostand Kouemaha szerezték, a tatabányai kispadon pedig Tornyi Barnabás ült. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában