Vízilabda

2023.10.28. 19:52

10 és 10 gól között is nagy lehet a különbség - a lányok vesztettek, a fiúk győztek a medencében

A tatabányai hölgyek tíz gólt lőttek az újvárosiaknak, ami jó, de pontot nem ért. Igaz ez a legmagasabb osztályban, az egyik dobogó esélyes csapat otthonában történt. Közben a fiúk is tíz találatot értek el egy osztállyal lejebb, ezért viszont három pont járt.

Petrik József

Vízilabda OB I., női, 6. forduló
DFVE – Tatabánya Women Water Polo 20-10 (5-1, 5-3, 7-2, 3-4)

Dunaújváros, 120 néző, vezette: Varga Márk, Varga Csenge.
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H. 3, Zantleitner N., Zink 2, Orbán 2, Németh V. 2, Kovács J. Csere: Gulyás (kapus), Becsey 1, Bíró, Kurucz, Donauer, Nagy J., Lengyel D. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 4/3, illetve 9/3. Gól ötméteresből: 6/5, illetve 1/1.

Fizikális előnyét maradéktalanul kihasználta a hazai együttes. A nagytestű, erős ellenfelekkel szemben a vékonypénzű, fiatal tatabányai pólósok egyértelmű hátrányban voltak. Mi tagadás, a játékvezetői felfogás sem a vendégeknek kedvezett. Ennek ellenére tíz gólt lőttek a házigazdák hálójába, ami egy góllal több, mint amennyit a bajnokesélyes ferencvárosiak szereztek Újvárosban.

Zantleitner Krisztina: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. A kapott gólok száma sok, míg a lőttekkel elégedett vagyok. Mivel sok kontrát fújtak ellenünk a bírók, így sok könnyű gólt kaptunk lefordulásokból.

Férfi OB I. B, 6. forduló
Oázis SC – Tatabányai Vízmű SE 8-10 (4-2, 1-2, 2-4, 1-2)

Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző, vezette: Homonnai D., Kiss A.
Tatabányai VSE: Szabó II. – Gombos 1, Niklász 2, Szőke 1, Várnagy M. 2, Fekete B. 1, Kovács P. 1. Csere: Galler 2, Végh L., Dubinák. Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 5/2, illetve 13/3(!). Gól ötmétereből: 3/2, illetve 2/2.
Kipontozódott: Szentesi, Dolnay (mindkettő Oázis).

Harmatosan kezdtek a vendégek, pedig ennek a találkozónak – a három pont megszerzésén túl – az volt a tétje, hogy melyik csapat milyen irányba indul el a tabellán. A vízművesek feltett szándéka az volt, hogy nyerjenek, és az ominózus irány a fölfelé legyen, ám a fővárosi gárda is hasonló módon spekulált. 

Így egy izgalmas, küzdelmes, végig változatos találkozó alakult ki, amelyben az utolsó etapig fej-fej mellett haladt a két együttes. Végül ebben az ádáz csatában, nagyon értékes három pontot szerezve, a férfiasan küzdő Tatabánya kerekedett felül.

Gebauer Lajos: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. A siker titka a csapatmunka volt. A halványabb kezdés után viszonylag gyorsan rendeztük a sorainkat, és felvettük a kesztyűt… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában