Labdarúgás

2023.09.05. 20:36

A vármegyei szuperkupa-döntő következik

A tavalyi vereség után most győzni akar a Tatai AC

Herczeg István

A TAC (sárga-feketében) idén a vitrinjébe tenné a vármegyei szuperkupát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Labdarúgás, vármegyei szuperkupa, döntő

Tatai AC–Nyergesújfalu SE

Tata, szerda, 18 óra.

Ismételten megrendezik a vármegyei szuperkupa döntőjét, amelyen a Tatai AC és a Nyergesújfalu mérkőzik meg egymással ma este. Az előző szezonban a Nyergesújfalu nyerte a vármegyei bajnokság első osztályát, a Tata pedig a vármegyei kupát, így kvalifikálta magát a szuperkupa döntőjére ez a két csapat. Az előző évi kiírásban a Tata szintén ott volt a szuperkupában, ám akkor az éppen NB III.-as Zsámbéki SK nagy verést mért Wéber Roland csapatára, hiszen 7-1-re győzött ellene, mégpedig Tatán. Az azt megelőző szezonokban nem játszottak a vármegyei szuperkupáért, így most egymás után másodszor rendezik meg ezt a mérkőzést.

Attól függetlenül, hogy a területi bajnokságból még csak két fordulót rendeztek meg, a két csapat már találkozott egymással, mégpedig a vármegyei kupa második fordulójában. A címvédő Tatának ez kellemetlen emlék, hiszen akkor a házigazda TAC hiába vezetett fél órányi játék után 2-0-ra, a Nyergesújfalu fordított és 4-2-es győzelmet aratva jutott a következő körbe. Van egy másik közelmúltbeli döntő, amire szívesebben emlékszik vissza a tatai publikum: ez pedig a 2021-2022-es megyei kupa fináléja, amit Tatabányán rendeztek. Itt a Tata állt fel hátrányból és nyert 2-1-re. 

Ami a formákat illeti: a területi I. osztályban címvédő Nyergesújfalu kiválóan kezdte a szezont, mindkét meccsét megnyerve áll az első helyen, ráadásul az előző szezonban ezüstérmet nyerő Koppánymonostort (2-1) és a jó erőkből álló Almásfüzitőt (4-2) sikerült legyőznie. A második helyen álló Tata eddig négy pontot gyűjtött. Az első fordulóban a Kecskédet sikerült legyűrnie (1-0), majd a Bábolna ellen úgy játszott döntetlent (3-3), hogy háromszor is vezetett, és az utolsó 25 percben emberelőnyben játszott, mégsem sikerült nyernie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában