Küzdősportok

2023.08.29. 11:30

Új közönségkedvenceket adott a Mega Tech-gála Tatabányának +videó, fotók

Szombaton este a Mega Tech Thai Box SE és a Tatabányai SC közös szervezésében rendezték meg a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban a 11. Mega Tech-gálát.

Kun Attila

Tóth Dzsesszika (jobbra) alaposan feladta a leckét szlovák válogatott riválisának

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogyan arról már beszámoltunk, a szokásoknak megfelelően ezúttal is telt házat vonzott hazánk egyik legrangosabb küzdősport-eseménye, amelyen a remek hangulat mellett izgalmas és színvonalas K1 és muaythai-összecsapásokat láthattak az érdeklődők, stílszerűen 11-et. A rendezvényt Szücsné Posztovics Ilona polgármester nyitotta meg, majd az egyre fokozódó hangulatban megkezdődtek a mérkőzések is. A rendezvény nemzetközi jelleget öltött, hiszen a magyar (köztük a Mega Tech Thai Box SE révén öt tatabányai) versenyzők mellet szerb és szlovák harcosok is ringbe léptek. 

A látványos show-t és a kőkemény küzdelmeket Bányász Adrián főszervező, a Mega Tech Thai Box SE vezetőedzője értékelte lapunknak. 
– Telt ház és remek hangulat jellemezte a gálát, amiért ezúton is köszönetet mondok mindazoknak, akik bármilyen formában segítettek a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában. A visszajelzések alapján sikeres rendezvényt zártunk – tudtuk meg a főszervezőtől, aki értékelte versenyzői teljesítményét is.

– Az első párban a kilenc éves Sebők Berke vívott bemutató-mérkőzést, majd a 86 kg-os Balássi Bálint aratott győzelmet K1-szabályrendszerben. Őt szintén 86 kg-ban Némedi János követte, aki a múlt héten ünnepelte 50. születésnapját, ezzel a gála legidősebb résztvevője volt. Ő is K1-ben küzdött és kiütéses győzelmet aratott. A 60 kg-os Polócz Patrik szlovák ellenfelét szintén kiütéssel győzte le egy muaythai-küzdelemben, majd következett a mindössze 17 esztendős Tóth Dzsesszika, aki elképesztő muaythai-mérkőzést vívott szlovák felnőttválogatott riválisával. Dzsesszika eredetileg ellenfél nélkül maradt volna, ő azonban úgy döntött, hogy ringbe lép rutinosabb ellenfelével szemben még úgy is, hogy ez volt karrierje első úgynevezett pro-am, védőfelszerelés nélküli mérkőzése, ráadásul pályafutása során először vívott 3x3 perces küzdelmet. Az első két menetben remekül, szívvel-lélekkel harcolt, de annyira hajtotta a drukk és a közönség biztatása, hogy a harmadik menetre elfáradt és ellenfele végül fölébe kerekedett. Bár ezúttal veszített, de kiválóan helyt állt, sokkal többet profitált ebből a mérkőzésből, mintha nem lépett volna ringbe. Patrik és Dzsesszika mérkőzése alaposan lázba hozta a közönséget, imádták őket a szurkolók. Úgy néz ki, két új közönségkedvence is van Tatabányának – tudtuk meg a Mega Tech Thai Box SE vezetőedzőjétől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában