Atlétika

2023.08.03. 17:00

Rózsahegyi Bori ezúttal Izraelben bizonyíthat

Harminchárom magyar fiatalnak, köztük egy tatabányainak szoríthatunk az augusztus második hetében kezdődő jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Kemma.hu

Rózsahegyi Bori az egyik legfiatalabbként utazik Izraelbe

Forrás: MOB-Média

Fotó: Szalmás Péter

A magyar csapat harminchárom fővel utazik az augusztus 7. és 10. között esedékes jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokságra. Az indulók közül többen a kiemelkedő eredmény elérésében is bízhatnak. A küldöttségben ott van a felnőttbajnok gerelyhajító Herczeg György is, aki a múlt héten 84,98 méterre javította a magyar rekordot, és a korosztály Európa-csúcstartójaként, egyben világranglista-vezetőjeként várja a kontinensviadalt. 

„Jeruzsálemben szeretnék minél jobban teljesíteni, és a legutóbbihoz hasonló formát mutatni. De előre semmit nem szeretek kijelenteni, mert addig és ott is bármi történhet” – fogalmazott kellő óvatossággal Herczeg, és hangsúlyozta, hogy minden verseny más.

A dobószámokat illetően egyébként összességében is reménykedhetünk a jó teljesítményekben. A gerelyes lányok között Kövér Fanni (58,13), a kalapácsvető fiúknál pedig Csekő Miklós (78,39) foglalja el jelenleg az U20-as európai ranglista második helyét. És persze a kalapácsvető lányaink is harcban lehetnek az előkelő pozíciókért.

A futószámokban elsősorban a leány sprintereink jeleskedtek a közelmúltban. Sulyán Alexa 200 méteren (23.12) az európai ranglista éllovasaként, míg Kocsis Luca 100 méteren (11.38) ugyanezen rangsor harmadikjaként készülhet a megméretésre. Mellettük a 400 m gátas fiúk is nagyszerű formát mutattak az elmúlt versenyeken.

A magyar csapatban több, még az U18-as korosztályhoz tartozó reménység is kipróbálhatja magát az idősebbek Eb-jén. Így Izraelben mások mellett szoríthatunk az immáron egyaránt kétszeres EYOF-győztes tatabányai távolugró Rózsahegyi Borinak és a kalapácsvető Szabados Árminnak is.

Az U20-as Eb-n résztvevő magyar csapat:
Fiúk:
100 m: Deák Zalán, 400 m: Kovács Árpád, 800 m: Kubasi János, 5000 m: Karsai Gábor, Kovács Ferenc Soma, 3000 m akadály: Kovács Ferenc Soma, Lesták Ármin, 110 m gát: Felber Farkas, 400 m gát: Birovecz Bátor, Molnár Csaba, Takács Gergő.
Távolugrás: Bánóczi Kristóf
Diszkoszvetés: Dobó Zsombor, Takács Zsombor
Kalapácsvetés: Csekő Miklós, Füredi Dániel, Szabados Ármin 
Gerelyhajítás: Földesi Gergő, Herczeg György, Horváth Máté
4x400 m: Birovecz Bátor, Kovács Árpád, Kubasi János, Molnár Csaba, Plisz Balázs, Takács Gergő
Lányok:
100 m: Kocsis Luca
200 m: Sulyán Alexa
400 m gát: Kovács Léna, Lalik Petra
Magasugrás: Bátori Lilianna
Rúdugrás: Mészáros Emma
Távolugrás: Rózsahegyi Bori
Kalapácsvetés: Csatári Jázmin, Viszkeleti Villő, Zimmermann Lili
Gerelyhajítás: Horváth Zsófi, Kállai-Kiss Blanka, Kövér Fanni

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában