Párbajtőr

2023.08.06. 13:10

Negyedikek lettek a tatabányai Kovács Gergelyék a világjátékokon

Negyedik lett a férfi párbajtőr-válogatott a kínai Csengtuban rendezett Egyetemi Világjátékokon. A csapat tagja volt a tatabányai Kovács Gergely is.

Körtvélyfáy Dina

Férfi párbajtőrözőinknek nem jött össze az érem

Forrás: MEFS

Fotó: Zsolt Nekifor

Szombaton női párbajtőrözőink szállították a szép eredményt, két tatabányaival, Gnám Tamarával és Muhari Eszterrel a soraikban. Vasárnap a férfi párbajtőrözőkön volt a sor, hogy jól szerepeljenek.  Egyéniben az elmúlt napokban a tatabányai Kovács Gergely jutott a legtovább a csapattagok közül, ő a tizedik helyen zárt.

Ahogy a hunfencing.hu is írja, a csapatban Kovács Gergely mellett Bányai Zsombor, Fenyves Csaba és Keszthelyi Zsombor vívtak. A mieink először Szingapúrt győzték le 45:29-re, majd a negyeddöntőben az ukránok következtek, ahol nem volt egyszerű a dolguk. Végül Keszthelyi Zsombornak köszönhetően összejött az egytusos siker, 40:39 lett a vége. Az elődöntőben azonban épp neki nem ment a vívás, az utolsó asszóban öt tusos előnyből öt tusos hátrány lett, így a franciák nyertek 45:40-re.

A bronzmeccsen az olaszokkal következtek, de a magyar csapat egyik tagja sem tudott extrát nyújtani, így 45:25-re nyertek az itáliaiak és negyedik hely lett a vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában