Legenda

2023.08.15. 11:26

Holland nyaralók lepték meg Kiput, a varázslót

Még mindig jó szívvel emlékeznek a holland élvonalban címvédő Feyenoord szurkolói a csapatot 1989 és 1995 között erősítő magyar válogatott labdarúgóra, Kiprich Józsefre, akit most egy Magyarországon nyaraló rotterdami család látogatott meg Tatabányán.

Herczeg István

Hollandiában még mindig óriási legenda övezi Kiprich Józsefet

Forrás: Twitter.com

A 70-szeres magyar válogatott Kiprich – aki a Feyenoord mellett a Tatabányát, a ciprusi Apoelt és a szintén holland Den Boscht erősítette pályafutása során – mély emlékeket hagyott a rotterdami szurkolókban, hiszen a csatár 128 mérkőzésen 53 gólt szerzett a csapat színeiben, a Feyenoord-drukkerek pedig nem feledkeztek meg legendájukról.

„Mit tesz egy rotterdami lakos, ha kiderül, hogy nyaralóhelye tíz percre van Tatabányától? Természetesen megkeresi a varázslót. Köszönhetően az ESPN dokumentumfilmjének, a „Feyenoord, szeretjük ezt a klubot”-nak, a Google Earthnek és a Streetview-nak kaphattunk egy szeletet egy Feyenoord-ikonból” – írta Alexander Verbruggen a ma már X név alatt futó Twitter-oldalán a Kiprich Józseffel készült találkozásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában