Atlétika

2023.08.10. 11:30

A nyergesújfalui távolugrólány az idősebbek között is jól teljesített az Európa-bajnokságon

A TSC-Geotech távolugrója, Rózsahegyi Bori 11. lett Jeruzsálemben.

Kemma.hu

Rózsahegyi Bori és edzője, Henyecz László

Forrás: Facebook/TSC-Geotech

Rózsahegyi Bori 607 cm-es teljesítménnyel 11. lett távolugrásban a Jeruzsálemben zajló U20-as Európa-bajnokságon. Ahogy edzője, Henyecz László fogalmazott, a 16 esztendős versenyző zömében 3-4 évvel idősebb sportolók között is szépen teljesített – olvasható és látható a TSC-Geotech facebook-oldalán. 

– Bori nagyon szépen teljesített, jól ugrott, hiszen kétszer talán túl is ugrotta egyéni csúcsát, azonban mindkétszer milliméterekkel belépett, így a 607 centiméterrel fejeztük be a versenyt. Remek teljesítmény ez, hiszen itt a mezőny jelentős része három-négy évvel idősebb lányokból tevődött össze. Gratulálok Borinak a hatalmas teljesítményhez! – mondta el a verseny után Henyecz László, Bori mestere.

– Rózsahegyi Bori az EYOF-címvédés és a felnőtt Magyar Bajnokságon elért bronzérem után részt vehetett a nála jóval idősebb korosztály kontinensversenyén, ahol ismét remek teljesítményt nyújtott – nyilatkozta Reichnach Ferenc, a TSC-Geotech vezetőedzője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában