Játékvezetés

2023.07.30. 12:55

Nem volt mese: már kora reggel futásnak eredtek a sporttársak

Király Gábor volt az idei játékvezetői edzőtábor meglepetésvendége Tatán.

Kun Attila

Játékvezetői képzést indít a szövetség

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A hétvégén vármegyénk játékvezetői a szokásos nyári, a bajnoki szezont megelőző tesztelésen vettek részt a Tatai Edzőtáborban. Pénteken a vármegyei akadémia 11 sípmestere költözött be a létesítménybe, akik még aznap szakmai előadásokon és értekezleteken vettek részt. 

Szombat reggel aztán mindenki számára beindult a nagyüzem, a meleg elkerülése végett ugyanis már negyed héttől megkezdődött a fizikai, majd ezt követően az elméleti teszt. Az ebéd után a tábor meglepetésvendége, a 108-szoros válogatott Király Gábor előadását hallgathatták meg a résztvevők, aki elsősorban a játékvezetőkkel kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, majd válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Ezt követően ismét egy szakmai előadás következett, amelyen az elsősorban a kezezést, valamint az ígéretes szituációban, illetve a nyilvánvaló gólhelyzetben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatos szabályváltozásokról esett szó. 

Vasárnap délelőtt vármegyénk NB III-as kerettagja, Drabon Barnabás tartott beszámolót arról az U15-ös hollandiai tornáról, amelyen négy mérkőzést vezetett, köztük a Barcelona–Palmeiras döntőt is. Ezzel zárult az idei, a szezonrajtot megelőző edzőtábor, amelyen vármegyénkből 63 játékvezető tesztelt, de a Magyar Labdarúgó-szövetség Komárom-Esztergom és Csongrád-Csanád vármegyei igazgatóságai között hosszú idő óta fennálló jó kapcsolatnak köszönhetően utóbbi területi szervezet játékvezetői is részt vettek. 

A rendezvényen segítőként tevékenykedő két, már az NB III-as kerethez tartozó Komárom-Esztergom vármegyei bíró, Drabon Barnabás és Frank Viktor pedig már csomagolhatott is a vasárnap délután lejátszott Balatonfüred–Gyirmót II. bajnokira...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában