Kézilabda

2023.07.16. 08:00

Magyar válogatott klasszissal erősített a MOL Tatabánya KC

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Mol Tatabánya KC a klub Facebook-oldalán jelentette be, hogy leigazolta az iráni származású magyar válogatott Iman Dzsamalit, illetve az iráni válogatott fiatal tehetségét, Reza Jadegarit.

Kemma.hu

Teljessé vált a MOL Tatabánya KC kerete

Forrás: FB/Tatabányahandball

A bronzérmes Tatabánya egy hónapja megszerezte a Balatonfüred magyar válogatott beállóját, Vajda Hubát. Továbbá érkezett Bartucz László, Enomoto Juga, Krakovszki Bence és Juhász Ádám is. Azonban távozott Bodor Márk (Gyöngyös), Hornyák Bence (Fejér B.Á.L. Veszprém) és Ubornyák Dávid (Gyöngyös) is a csapattól.

A Tatabánya ezúttal a 31 éves, iráni származású Iman Dzsamalit. A magyar válogatottban 36 találkozón 90 gólt szerző játékos 2012 és 2019 között a Veszprém színeiben négyszeres bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes volt, nyert SEHA-ligát és kétszer volt döntős a Bajnokok Ligájában. Eközben szerepelt kölcsönben a svéd IFK Kristianstad és a fehérorosz Meskov Breszt csapataiban is. Ezután a román Dinamo Bucuresti-be igazolt, majd novemberben csatlakozott a HÉP Ceglédhez. Iman Dzsamali mellett a Tatabánya szerződtette az iráni válogatott fiatal tehetségét, Reza Jadegarit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában