Első hely

2023.07.08. 14:33

Ismét aranyérmes lett az esztergomi kötődésű sportoló

Újabb aranyérmekkel gazdagította a magyar kajak-kenu sportot és saját pályafutása díjtablóját Csikós Zsóka.

Kemma.hu

A női négyes, mely 500 méteren szerzett aranyat július 7-én az olaszországi világbajnokságon, Csikós Zsóka a hátsó evezős

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség / Facebook

Az esztergomi kötődésű bajnok az olaszországi Auronzóban e hét végén folyó ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokára, miután július 7-én négyesben, majd másnap szólóban elsőként ért célba az 500 méteres, illetve 1000 méteres kategóriában.

A hivatalos jelentés szerint az auronzói világbajnokságon kiemelkedően jól szerepeltek magyar versenyzők az első és a második döntős napon. Az elképesztő teljesítmények eredményeként 11 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek eddig az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokágon. Az éremeső egyik legszebben csillogó elismeréseit Csikós Zsóka szerezte meg. 

Az esztergomi kötődésű kajakos pénteken négyesben az 500 méteres távon vehette át az aranyérmet, majd szombaton egyéniben U23 K-1 1000 méteren állt a dobogó legfelső fokára. Mint a jelentés írja: „Szombaton késő délután az 5000 méteres U23-as vegyes váltók döntőit rendezik meg a vb-n. A többi fináléra a vasárnapi zárónapon kerül sor.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában