EYOF

2023.07.27. 09:30

Csúcsformában van az EYOF-győztes nyergesújfalui lány

A TSC-Geotech atlétája, Rózsahegyi Bori egyéni csúcsát beállítva védte meg címét távolugrásban a Mariborban zajló Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Edzői értékelés.

Kemma.hu

Rózsahegyi Bori az egyik legfiatalabbként utazik Izraelbe

Forrás: MOB-Média

Fotó: Szalmás Péter

– Bori nagyon fegyelmezetten, szépen, taktikusan versenyzett és noha az első két ugrása nem sikerült, a harmadikra beállította saját egyéni rekordját, és 632 centivel megnyerte a versenyt. Ezzel Bori megvédte tavaly ilyenkor megszerzett címét, ami egyedülálló, hiszen eddig kétévente rendezték meg a fesztivált. Tavalyelőtt a pandémia miatt elmaradt, így 2022-ben és idén áll vissza a rendes kerékvágásba a menetrend. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen Bori most van csúcsformában. Két hete a magyar bajnokságon, most pedig az EYOF-on ugrotta meg legjobbját, a 632 centimétert. Az akkor, ott, a felnőttek között bronzérmet jelentett, most az ifik mezőnyében az aranyérmet szerezte meg! – értékelt Henyecz László, Bori Mestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában