Futás

2023.07.13. 11:00

A 89 éves Marika néni is rajthoz állt az idei tatai maratonváltón

Három távon mérték össze tudásukat a résztvevők az Öreg-tó partján.

Kemma.hu

A 7 km-es verseny abszolút kategóriájának legjobbjai állnak a dobogón az eredményhirdetésnél

Forrás: Beküldött

Szabadidősport Immár 31. alkalommal rendezte meg a tatabányai Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség segítségével a tatai Maratonváltót. Az ideális környezet nagyban enyhítette a nagy meleg okozta nehézségeket a több távon rajthoz álló 130 futónak. 

A nevezés ezúttal is a Sprint Futóklub tatai klubházánál történt, ezt követően az Öreg-tónál rajtolt az egy (7 km), a három (21 km) és a hat (42 km) körös egyéni, valamint a hat fős váltócsapatok számára kiírt verseny. A rendezők örömét fokozta, hogy Felvidékről több egyéni és váltófutó is rajthoz állt. A verseny érdekessége volt még, hogy a 83. évében járó tatabányai Bozó Pál minden gond nélkül teljesítette a három kört. A verseny legidősebb résztvevője a gödöllői Sztarenszky Mária, aki 89 évesen futotta le az egy kört. 

Eredmények: 
7 km, abszolút: 1. Inczési Balázs, 2. Pőcze Jákob (Győr), 3. Major Tamás (Kocs); női: 1. Fekete Éva (Pér), 2. Ellmann Kitti (Nagyigmánd), 3. Tóth-Gál Alexandra (Győr). 
21 km, abszolút: 1. Fehér András (Promenade), 2. Mester Tamás (Oroszlány), 3. Poptiuc János (Tatabánya); női: 1. Pidl Renáta (Nagybajcs), 2. Dömötör Edina, 3. Heringh Veronika (Felvidék SK). 
42 km, abszolút: 1. Bokor Béla (Csákvár), 2. Bíró Attila (Dunaszerdahely SK), 3. Szakál Endre (Bana); női: 1. Óvári Mónika (Vác), 2. Sárai Henrietta. 
Hat körös női váltó: 1. Atomcsibék, 2. Reboot, 3. Run Őrs. 
Hat körös férfiváltó: 1. Sebenya Michal SK 2. Gyalog Kakukk. 
Vegyesváltó: 1. Édes Hármas, 2. Mekk Run, 3. Hass Győr. Az egyesület legközelebbi versenye a Sárkányfutás lesz augusztus 19-én délben, 4 és 21 km-en. A nevezés Bakonysárkányon lesz. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában