Kézilabda

2023.06.26. 22:04

Tatabányai játékosa nélkül is menetel a magyar válogatott

Krakovszki Bence nélkül vertük a svédeket.

Kun Attila

Krakovszki Bence álmáról vallott

Forrás: tatabanyahandball.hu

A magyar férfi juniorválogatott csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe a világbajnokságon, mivel 29-26-ra legyőzte Svédországot a felsőházi középdöntő második fordulójában, Athénban. A mezőny legjobbjának megválasztott Imre Bence 11, Fazekas Gergő öt góllal, Mikler Krisztián 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A magyarok a csoportkörben mindhárom, a középdöntőben mindkét mérkőzésüket megnyerték, és így a negyeddöntőbe jutottak. A legjobb nyolc között csütörtökön 21 órától Berlinben lép pályára Sótonyi László szövetségi edző csapata. Az ellenfél a hétfő esti, lapzártánk után véget ért Németország–Horvátország meccs vesztese, döntetlen esetén pedig a horvát együttes lesz.

Mint ismert, a magyar csapat játékosa a karrierjét a következő szezontól Tatabányán folytató Krakovszki Bence is, ő azonban a Dánia elleni mérkőzésen súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, így nem folytathatja a tornát.

Felsőházi középdöntő, 2. forduló, III. csoport: Magyarország–Svédország 29-26 (16-13) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában