Tehetség

2023.06.13. 20:39

Magyarország jó tanuló, jó sportolója lett a tatabányai úszófenomén, Jackl Vivien

Jackl Vivien is elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat, miközben már az újabb nagy versenyre készül.

Kemma.hu

Jackl Vivien a díjátadón

Forrás: TVSE/Facebook

Jackl Vivien, a Tatabányai Vízmű Sportegyesület (TVSE) tehetséges, 14 éves úszója ismét elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat. A Sportért Felelős Államtitkárság által szervezett gálára a kiemelkedő nemzetközi sporteredményekkel rendelkező diákokat hívták meg, köztük a Bárdos nyolcadikosát is. Ahogy a klub írja, nagyon büszkék Vivienre, és köszönettel tartoznak az úszófenomém mellett a tanárainak, családjának, valamint Kocsis Márta edzőnek, hogy segítik őt. 

Friss hír, hogy Vivien a tavalyi év után 2023-ban is utazhat az Ifjúsági Európa Bajnokságra és összemérheti erejét az idősebb lányok mezőnyével. A saját korosztályában pedig a serdülő válogatott tagjaként az EYOF résztvevője lesz, olvasható a TVSE Facebook-oldalán

És hogy mit tud ez a kicsi lány? Májusban például a lengyelországi Olympic Hopes Meetingen ötaranyérmet szerzett, ezzel a verseny legeredményesebb női uszója lett, a viadalt pedig összesítve Magyarország nyerte. A tatabányai lány 23 másik magyar úszó mellett vett részt egyébként a versenyen. Áprilisban a kaposvári úszó országos bajnokság 400 méter vegyes döntőjében egy szakaszon vezetett is a későbbi győztes, olimpiai bronzérmes, világ- és hétszeres Európa-bajnok, rövidpályás Európa-bajnok Kapás Boglárka előtt, és legyőzte az Európa-bajnok olimpikont, Jakabos Zsuzsát. Vb-szintidőn belül. Márciusban a Bolyai Matematikaversenyen kiemelt díjban részesült, mert minden évben dobogós helyen végzett. 

Két éve, szintén Kaposváron megdöntötte Egerszegi Krisztina 34 éves, korosztályos országos rekordját, olimpiai szinten úszva. A 2022-es limai junior világbajnokságon 200 pillangón és 400 vegyesen hatodik, 1500 méter gyorsban 7. lett, a junior Eb-n 400 vegyesen harmadik lett. 2022 decemberében 1500 méter gyorsúszásban új korosztályos országos csúcsot állított be, hogy csak néhányat említsünk a tatabányai lány eredményei közül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában