Nyugodjék békében!

2023.06.06. 06:56

Gyászol a Bányász, elhunyt szeretett egykori elnökük

91 éves korában elhunyt Kiss László olimpikon sportoló, a TSC egykori elnöke.

Kemma.hu

Az OPUS TIGÁZ Tatabánya közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt, hogy elhunyt Kiss László, a Tatabányai Sport Club egykori elnöke és sportolója. A TSC olimpikon atlétája és kétszeres elnöke 91 évesen szenderült végső álomra.

Kiss László 1932-ben született Esztergomban, majd Dorogon kezdett atletizálni. Katonaként a Honvédban folytatta, majd 1955-től a Tatabányai Bányász sportolója lett. A 100 méteres sprinterek között 1956. elején 10,4 másodperces időeredménnyel beállította az akkor huszonhárom éve fennálló országos csúcsot. Tagja volt a 4x100 méteres magyar válogatott váltónak. Egyéniben tizennyolc alkalommal lehetett a magyar válogatott tagja. A magyar bajnoki címet tizenkét alkalommal szerezte meg.

1976-ban ott lehetett a Melbourne-ben rendezett olimpián, ahol éremesélyesként várhatta a számot, amelyben végül sérülés miatt nem indulhatott el.
Kiss László fia, ifj. Kiss László ugyancsak a TBSC magyar válogatott atlétája lett. Sportolói pályafutását követően, 1964-ben a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás István utódja lett a Tatabányai Bányász elnöki székében, amelyben 1967-ig dolgozhatott a TBSC egyik legszebb időszakában.

1984-ban másodszor is a Sportklub elnökének választották meg őt. 1987-ig dolgozott a pozícióban, majd visszavonult a sporttól, de a klubot és eredményeit élete végéig követte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában