Kajak-Kenu

2023.06.19. 18:59

Érmekben úsztak a tatai kajakosok

A hétvégén rendezték meg a II. ifjúsági és U23-as válogatót. A verseny K2 500 méteren a felnőtt Európa játékokra, valamint a felnőtt világbajnokság nem olimpiai versenyszámaira is válogatott.

Kemma.hu

Hidvégi Hunor ismét zseniálisan versenyzett

Forrás: MKKSZ

A versenyen Gábor Tímea, Polt Ádám, Bublovics István, Bolehradsky Barnabás, Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor és a Győrből anyaegyesületébe visszatérő Horváth Bence képviselte a Tatai Hódy SE egyesületét. A még serdülő korú Tímea K1 500 és 1000 méteren is a középfutamba került, ami szép eredmény volt tőle az ifjúságiak mezőnyében.

Ádám, K1 500 és 200 méteren indult. Sajnos nem jutott tovább az előfutamából. Mentségére legyen mondva, hogy a verseny előtt az érettségi mellett még munkát is vállalt, így nem volt teljes a felkészülése. István és Barnabás K1 500 és 200 méteren is középfutamba jutott. Teljesítményük előrelépés volt az előző versenyekhez képest. Zalán az ifjúságiak között extrán teljesített a hétvégén. Három számból hármat nyert, kiváló teljesítménnyel. K4 500 és K2 500 méteren meggyőző fölénnyel nyert az egységével. K1 500 méteren pedig a rajt után élre állt, és az elsőséget már nem adta ki a kezéből. Így tagja lett az ifjúsági VB-re és EB -re készülő csapatnak.

Hunor egy rövid, de intenzív felkészülés után Kopasz Bálint olimpiai bajnokunkkal K2 500 méteren az Európa Játékok válogató számában 3. helyen végzett. Utána az U23as mezőnyben K1 1000 méteren nagyon szép finissel első lett, majd a szombati napon a felnőttek mezőnyében K1 500 méteren szintén hatalmas hajrával 2. helyen végzett. Hunor a válogatókon nyújtott teljesítményei alapján tagja lett az U23-as VB-re és EB-re készülő csapatnak. Nehéz időszakon van túl, amiben többek között érettségizett, világkupán szerepelt, Bálinttal és a szövetségi négyessel készült, és zárásként a 2. válogatón versenyzett. Bencét támogatták visszatérésében, és nem okozott csalódást. Tehetségének köszönhetően egy rövidebb felkészülés után a felnőttek 200 méteres egyes futamában döntőbe jutott, és a döntőben 5. helyezést ért el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában