Győzelem

2023.06.22. 14:35

Drámai meccsen nyert a női kosárlabda-válogatott

A magyar válogatott elképesztő hajrát követően 62–61-re legyőzte Csehországot a női kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé – 26 év után először –, ráadásul ezzel az olimpiai selejtezőt is bebiztosította.

Kemma.hu

Nagy meccset húztak be a magyarok

Forrás: MTI

Előzetesen a csoportgyőztes magyar válogatott volt a csehek elleni negyeddöntő esélyese, de tudtuk, kemény meccsre számíthatnak a mieink. A tét rá is nyomta a bélyegét a kezdésre: mindössze 18 pontot hozott az első negyed, és abból csak 7-t dobtunk mi... A folytatásban aztán összekapta magát a magyar válogatott, sőt: a szünetre már hétpontos előnnyel fordultak Dubei Debóráék. 

A harmadik negyedben 17 pontos előnye is volt a válogatottnak, amely az utolsó játékrészt gyengén kezdte, s két jól időzített triplát leszámítva alig tudott kosarat dobni. A csehek vissza is jöttek a meccsbe, majd nem csak közeledtek, bő öt másodperccel a vége előtt meg is fordították az eredményt. Ekkor volt még egy dobásunk, a labdával pedig Studer Ágnes indult el, de elhagyta azt, s úgy tűnt, mindennek vége. A visszajátszások után azonban visszakaptuk a labdát, Dubei Debóra pedig jött, látott, és egy mindent eldöntő kosarat dobott. 62–61

A magyar válogatott ezzel 26 év után elődöntős Európa-bajnokságon, ráadásul már bebiztosította az olimpiai selejtezős helyét. Ellenfele a négy között Spanyolország vagy Németország lesz.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ, Ljubljana
Magyarország–Csehország 62–61 (7–11, 22–11, 19–17, 14–22)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában