Sakk

2023.06.01. 21:15

A vármegye 20 legjobb sakkozója ül asztalhoz

Folytatódik a dunaalmási sakkdömping.

Petrik József

Élénk sakkélet folyik Dunaalmáson

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Dunaalmáson immáron XIX. alkalommal rendezték meg pünkösdkor az Öregmalom-kupát és a Dunaalmás sakkbajnoka elnevezésű versenyt. Amíg a kupán olyan fiatalok indultak, akik még nem rendelkeznek Élő-pontszámmal, addig a bajnokságon gyakorlatilag bármelyik helybeli asztalhoz, pontosabban, táblához ülhetett. A fiatalok vetélkedéséből a helybeli, 14 esztendős Dunár Márk került ki győztesen, míg az almásiak idei bajnoka az 50 éves Kovács Sándor lett.

A hét elején megkezdett sakkdömping a hétvégén folytatódik a településen. Az Öregmalom ad otthon a KEM Top 20 névre „keresztelt” rangos sakkeseménynek, amelyre a megyei sakkszövetség szűkebb hazánk – Élő-pontszám alapján – húsz legjobbját hívta meg. A pénzdíjas tornán a résztvevők Élő-pontszámai 2100 és 2500 között változnak, az indulók között nemzetközi mester is van. A verseny annyira felcsigázta a szakma érdeklődését, hogy – információink szerint – a rendezvényt megtekinti Polyánszky Zoltán, a Magyar Sakkszövetség elnöke is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában