Sportágválasztó

2023.06.21. 06:21

A tatabányai táborban 10 féle sportág közül választhatnak a kisdiákok

A sportágválasztó tábor az idén is igen népszerű. Az Ago­ra szervezésében megvalósuló programon a héten a fiatalok tízféle sportágban próbálhatják ki magukat.

Sugár Gabi

Az ebéd utáni csendespihenő helyett hangos aktivitással futottak bele a délutánba a fiatalok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Érkezésünkkor a Földi Imre Sportcsarnok küzdőtere már be volt rendezve. A különféle sporteszközök a padlón pihenve várták a fiatalokat, akik az ebéd utáni csendespihenő helyett hangos aktivitással futottak bele a délutánba. Szó szerint, ugyanis Nagy Ferenc, a tábor vezetőjének felhívására a gyerekek a küzdőtéren lévő sporteszközökhöz szaladtak, s vették birtokba azokat. Hullahopp, kézilabda, foci mellett a petanque és a röplabda is várta őket. 

Hangos zsongás töltötte meg a küzdőtér egyik oldalát, miközben szemben készültek a tatai Rope Skipping Team tehetségei Brenner Ágnes edző irányításával. A bemutatkozás során elhangzott: az egyesület már 17 éve működik Tatán, a szakosztály vezetője Fogel Zsolt. Az ugrókötél szakosztály bemutatóját a tábor résztvevői érdeklődve figyelték. A köteleket ügyesen tekergették, dobálták a zenére ugráló lányok. A bemutató után a fiataloknak volt lehetőségük kipróbálni az ugrókötelezést is. 

Nagy Ferenc kérdésünkre elmondta: a mozgásos foglalkozások között a kreativitásukat is kiélhetik a táborlakók, és felejthetetlen élményeket szerezhetnek. Tatabányai 8 és 12 év közötti fiatalok vesznek részt a táborban. Az idén is nagy hangsúlyt kapnak a különböző sportágak, összesen tíz szakosztálynak nyújtottak lehetőséget a bemutatkozásra. A fiatalok fele már korábban is járt a hasonló tematikájú nyári napközis táborban, ám minden évben új sportágakkal ismerkedhetnek meg. Így az idén is sok újdonság várja a fiatalokat. Amerikai futball, birkózás, tánctanítás, úszás, strandolás mellett a piláteszt, az atlétikát, a karatét, sőt a bowlingozást is kipróbálhatják a résztvevők. 

A hét utolsó napján pedig lehetőségük van a szülőknek ténylegesen választani a sportágak közül gyermekeiknek. Nagy Ferenc azt is elmondta: az előző években is sokan köteleződtek el a tábor után egy-egy szakosztálynál. Csatlakoztak már a kézisekhez, s növelték az atlétikai, a birkózó és az úszó szakosztály létszámát is. A sportágválasztó tábor lakóinak lehetősége volt arra, hogy a multifunkcionális sportcsarnokba is ellátogasson. Az „élménykörbevezetés” során a hatalmas létesítmény minden jelentős helyiségét bejárták. A nyári szünet indulásával több szervezet és intézmény is készül táborokkal a fiataloknak. 

Táborokat szervez a nyáron az Agora
A Vértes Agorája sportágválasztó után június 26-ától a nagy sikerű RáHangolót szervezik meg az Agorában. A XXVIII. Ifjúsági sakktábor is ugyanezen a héten zajlik a Kertváros Bányász Művelődési Otthonban, és a bábos tábor a Széchenyi művelődési házban. A Konzol napközi résztvevői elmerülhetnek a játékok világában, ami július 10-étől tart a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. Ugyanebben az időszakban szervezik meg a művészeti tábort is a felsőgallai Széchenyi művelődési házban. Igen népszerű minden évben az informatikai tábor, amely augusztus 7-étől várja majd a fiatalokat. A Bánhidai gyerkőc tábor augusztus utolsó hetében, az iskolakezdés előtt ígér érdekes programokat az általános iskolás fiataloknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában