Jótékony kilométerek

2023.05.27. 07:00

Több mint négyszázan futottak 24 órán át a három dorogi óvodáért +fotók

Összesen 1704 kilométert teljesítettek a Dorogi Futókör Egyesület 24 Órás Jótékonysági Futásának résztvevői – olvasható a beszámoló a klub közösségi oldalán. Összesen 423-an húztak futócipőt és 4260 kört futottak a dorogi Otthon téri Zöld Kör Rekortán Futópályán.

W. P.

A Dorogi Futókör tavaly szervezte meg az első, egy napon át tartó futórendezvényét, mellyel 242 embert mozgattak meg. A résztvevők 3645 kört teljesítettek, ami 1458 kilométernek felel meg. Előzetesen az volt a céljuk, hogy idén túlszárnyalják a tavalyi eredményt, ami végül sikerült is.

A szervezők tájékoztatása szerint a jótékonysági programmal a dorogi óvodák számára kívántak adományokat gyűjteni, a felajánlott összegeket kültéri játékok megvásárlására fordítanák. Ösztönzésként az első négyszáz adományozónak meglepetéssel kedveskedtek.

A megmozdulás ezúttal is igen sikeres volt, számtalan cég, magánszemély is segítette valamilyen formában a kezdeményezést. A Dorogi AC Karate, Kick-box szakosztályai, az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület, az Esztergomi Futóközösség – Csigafutás, a Jégoroszlánok, a Sítechnika, illetve a Táti Tigrisek is közreműködtek a célok elérésében.

A beszámoló szerint a legfiatalabb résztevők Adorjányi Anna, Bonyhai Bálint és Sárdi Zalán voltak (egyaránt 1 évesek), a legidősebb a 78 éves Kempf Istvánné volt. Az egyénileg legrövidebb teljesített táv 1 kör volt. A nőknél Kövecs-Dózsa Hajnalka, a férfiaknál Szegvári József futotta a legtöbbet: előbbi 105, míg utóbbi résztvevő 137 körrel járult hozzá a közös sikerhez. Erős Gábor országgyűlési képviselő – aki szintén bekapcsolódott a programba – a közösségi oldalán mondott köszönetet a szervezőknek és a futóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában