Rögbi

2023.05.15. 20:04

Óriási csata után bajnoki döntőben az Esztergomi Vitézek

Színvonalas és izgalmas mérkőzésen az utolsó percekben vívta ki a győzelmet az esztergomi csapat.

Kun Attila

Óriási csatát vívott egymással a két csapat

Forrás: beküldött

Rögbi XV’s, NB I., férfi, alapszakasz, 10. (utolsó) forduló

Esztergomi Vitézek RAFC–Battai Bulldogok SZVISE 39-33 (22-19)

Esztergom, RCH-stadion, 400 néző, vezette: Tompai Z. (Szundy I., Mátrai N.).

Esztergom: Heckel, Varga 5, Rácz, Stavila, Sőlősi D., Vodicska, Visi P. 5, Ágotai, Szóda, Collet 12, Szalma, Stiglmayer, Sovány, Csapó 5, Suiogan T. 5. Csere: Kovács-Goda, Bende, Volentér, Brinyiczki, Zaiba, Tímár, Remsik. Edző: Sőlősi László.

Büntetőcél: 7 (Esztergom).

Az alapszakasz talán legfontosabb mérkőzése várt a csapatokra, hiszen egy győzelemmel még mindketten elcsíphették a bajnoki döntőt érő második helyet (az Esztergom legalábbis biztosan). Sőlősi Lászlónak már az első percben cserélnie kellett sérülés miatt, ez azonban nem zavarta meg a hazai csapatot, amely a 6. percben már két céllal vezetett Suiogan és Csapó révén. Ezután a battaiak is felszívták magukat és megszerezték első pontjaikat, amire Varga válaszolt egy céllal. A játékrész hátralévő részében a vendégek két tolongáscéllal zárkóztak fel.

A folytatásban újra az esztergomiak kezdtek jobban, Visi céljával és Collet rúgásaival 13 pontos előnyre tettek szert. Hosszú percek kiváló védekezése után szabálytalanságokat követően kettős emberelőnybe kerültek a bulldogok, amit ki is használtak és 10 percen belül a vezetést is megszerezték. A végjátékot azonban a hazai csapat bírta jobban, egy szélre kijátszott labdával Szalma esett a célterültre, beállítva ezzel a végeredményt.

Ezzel a győzelemmel az alapszakasz második helyén végzett és így döntőbe jutott az Esztergomi Vitézek, amely május 20-án, 17 órától a Budapest Rugby Centerben lép pályára az alapszakasz-győztes Szegedi Gorillák ellen az aranyéremért.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában