Visszavonulás

2023.05.24. 17:00

„Nehéz..., hogy többet nem láthatunk a pályán” – elbúcsúzott a megye leghűségesebb játékosa

Kovács Krisztián neve egybeforrt Vértessomlóval. A hétvégi fordulóban búcsúzott a csapattól.

Herczeg István

Kovács Krisztián (balra) nélkül nehezen volt elképzelhető a vértessomlói futball

Fotó: Kiss István

Utolsó mérkőzését játszotta Kovács Krisztián a megyei első osztályban szereplő Vértessomló színeiben. A 39 éves középhátvéd a hazai pályán rendezett Nyergesújfalu elleni találkozón öltözött át utoljára. A tervek szerint még az utolsó fordulóban is játszott volna, azonban a hazai meccsen megkapta az ötödik sárga lapját, ami miatt eltiltott lesz az utolsó körben. Kovács Krisztián 17 évesen debütált a felnőttek között, és ennyi idő alatt 405 mérkőzésen szerepelt a csapatban.

Mint a klub közösségi oldalán írta, Kovács Krisztián háromszor emelhette magasba a megye II.-es bajnoki címért járó serleget, tagja volt a megyei válogatottnak, éveken át viselte a kapitányi karszalagot, képezte, tanította a helyi fiatalokat és mindezek mellett számtalan a pályán megnyert csatában volt része.

Ha jellemezni kellene elképesztő mennyiségű munka, hatalmas akarat, alázat, kivételes fegyelem ami eszünkbe jutna.  Egy olyan teljesítmény, pályafutás a tiéd, amelyet minden sportot kedvelő vértessomlói lakost megérint. 

− írták, hozzátéve, hogy köszönettel és hálával tartoznak neki ezért a sok-sok évért, és olyan pályafutástól búcsúztak, ami örök nyomot hagyott a helyi labdarúgás historiás könyvében. 

Szavazz a megyei foci legjobbjaira! 
A 2022-23-as szezon zárásaként az MLSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatósága az idén is a 24 Órával és a Kemma.hu-val választja ki a bajnoki év legjobb játékosait mennyei megyei különböző osztályaiból, valamint a női focisták közül. Méghozzá az olvasók, drukkerek segítségével! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában