Bronzérem

2023.05.14. 19:31

Megható komáromi búcsú a 40-szeres szlovák válogatott labdarúgótól (videó)

A szlovák másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő KFC Komárom csapata utolsó mérkőzését játszotta stadionjában. Az FK Rača (Récse) elleni meccs volt a 40-szeres szlovák válogatott játékos, Saláta Kornél pályafutásának utolsó mérkőzése is.

K. L.

Köszönetet mondtak Saláta Kornélnak

Forrás: KFC Komárom

Fotó: Karol Scholtz

A hátralévő találkozóinak eredményeitől függetlenül bronzérmes KFC Komárno 1-0-ra nyert a már kiesett Rača ellen. Az együttesnek ez volt az utolsó mérkőzése ezen a pályán, ugyanis hamarosan megkezdődik az észak-komáromi stadion építése.

A találkozó megható jelenete a 4. percben érkezett el, ugyanis a 4-es számú Saláta Kornél átadta helyét csapattársának, Tóth Gábornak. Saláta visszavonul, és a jövőben segédedzőként tevékenykedik majd az egyesületnél.

A felvidéki Garamkövesden született Saláta Kornél a Matador Púchov csapatában mutatkozott a szlovák élvonalban 2005-ben, majd három évvel később a szlovák válogatottban debütált Svájc ellen. 40-szeres válogatottnak mondhatja magát, ott volt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is.

Magyarországon hét mérkőzésen szerepelt a Szombathelyi Haladás csapatában, majd 2019-től segíti az észak-komáromi focit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában