Vívás

2023.05.23. 13:30

Gnám Tamarának és Kovács Gergelynek szurkolhatunk az U23-as Európa-bajnokságon

Két tatabányai vívó, Gnám Tamara és Kovács Gergely is pástra lép a napokban az U23-as Európa-bajnokságon, amelyet Budapesten, a Ludovika Arénában rendeznek.

Kemma.hu

A Ludovika Aréna is készen áll az U23 Európa-bajnokságra.

Forrás: Hunfencing.hu

Ahogy a hunfencing.hu megírta, 32 ország 389 vívója indult a versenyen. Az európai szövetség több mint egy évtizeddel ezelőtt hozta létre ezt a versenyformát azzal a céllal, hogy versenyzési lehetőséget, segítséget adjon a juniorból kiöregedő vívóknak. Bár koruknál fogva a szintén tatabányai Büki Lili és Muhari Eszter is indulhattak volna a megmérettetésen, de ők az olimpiai kvalifikációra koncentrálnak.

Tamás Henriette a Magyar Vívószövetség főtitkára hangsúlyozta, minden jel arra mutat, szeret Budapestre járni a vívóvilág. Ennek a korosztálynak még nem rendeztek világversenyt, a helyszín viszont nem újdonság. A Ludovika Arénában többször jártak, és méretét tekintve ideális helyszín erre a rendezvényre.

Gnám Tamarának szerdán egyéniben, pénteken csapatban lehet szurkolni, míg Kovács Gergely először csütörtökön, majd szombaton vív.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában