Vívás

2023.05.06. 16:32

Főtáblára jutott tatabányai párbajtőröző a világkupán

A Tatabányai SC színeiben versenyző Kovács Gergely is főtáblára jutott azon a párbajtőr Grand Prixn-n, amelyet a kolumbiai Caliban rendeznek ezekben a napokban. A megmérettetés az olimpiai kvalifikáció nyitóversenye is egyben.

Kovács Gergely is szerencsét próbál a főtáblán

Forrás: Hunfencing

Fotó: @PHOTOPAVIA

A magyaroknak a csapat kvalifikáció a cél, de ezt ebben a fegyvernemben a legnehezebb megszerezni. Ezért kicsit nagyobb a tétje az egyéni versenyeknek magyar szempontból, már csak azért is, mert a Grand Prix másfélszeres szorzóval számít bele a pontversenybe – írta a hunfencing.hu.

A tatabányai versenyző, Kovács Gergely juniorként került egy eredményes csoportkör után, két magabiztos győzelemmel a legjobb 64 közé. Az osztrák színekben induló, de szintén a tatabányai csapatot erősítő Josef Mahringer szintén a 64-es táblán folytathatja a vívást.

A cali GP a hölgyek selejtezőjével folytatódik, egyelőre magyarok nélkül, mivel a tatai Kun Anna és a Tatabányai SC versenyzője, Muhari Eszter is a kiemeltek között szerepel. Mindkét fegyvernem 64-es tábláján vasárnap rendezik a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában