Autósport

2023.05.17. 13:08

Apa és lánya együtt versenyzett Horvátországban

Az ismert tatai autóversenyző, Hernádi László lányával, Ildikóval a horvátországi Prelogban vett részt a Közép-Európa Szlalom Zóna Bajnokság (CEZ) első futamán.

Petrik József

Ildikó nyolcadik, László első lett a Mitsubishivel

Forrás: beküldött

– Ez a verseny nem csak számunkra volt érdekes, hanem rengeteg nézőnek és szervezőknek egyaránt, hiszen most fordult elő először külföldön, hogy két Hernádi is szerepelt a nevezési listán Hernádi Ildikó (a HegCsi Racing klub színeiben) és Hernádi László (az AK Dubrovnik Racing csapat versenyzőjeként) – emlékezett vissza az édesapa. – A verseny esős időben kezdődött, így az edzéseken még esőgumival vettünk részt. Az első versenyfutam már száradó pályán és egyre jobb körülmények között zajlott.

Ildikó a korához, valamint a nagyon erős autóhoz „párosuló” rutintalanságához képest hihetetlen ügyesen kezelte édesapja bivalyerős Mitsubishit Evo 8-as járgányát, körről-körre egyre jobb időket autózott. Míg az első körben még két bója-hibája is volt, addig a másodikban már csak egy, a harmadikban pedig hibátlanul teljesítette a pályát. A nagyon erős közép-európai mezőnyben így a pontszerző, nyolcadik helyen sikerült célba érnie.

– Ahhoz képest, hogy tavaly október óta nem ültem versenyautóban, egészen jól sikerült felvennem a ritmust – emelte ki Hernádi László. – Ez arra volt elég, hogy a CEZ-értékelésben az első helyezést megszerezzem, míg a horvát értékelésben második legyek. Úgy gondolom, egy nagyon-nagyon kellemes és jó hétvégéje volt ez a Hernádi-csapatnak, még annak ellenére is, hogy Ildikónak nem sikerült élete első nemzetközi versenyén dobogóra állnia. De az általa megszerzett négy Közép-Európa bajnoki pont is sokat számíthat még az év végén.

Az eredménylista: 1. Hernádi László (Mitsubishi Lancer Evo 8) 2:24,580 perc, 2. Matej Radovanovic (AK Delta Seat Ibiza 1.8 Turbo) 2:29,669 p., 3. Vedran Delimar (AKK DS RACING VW Polo 1.8 Turbo) 2:34.370 p. ... 8. Hernádi Ildikó (Mitsubishi Lancer Evo 8) 3:02,775 p.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában