Kézilabda

2023.04.29. 21:43

Tatabányán dől el a grúzok sorsa a biztos Eb-résztvevő magyarok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatodik győzelmét húzhatja be Tatabányán az utolsó Európa-bajnoki selejtezőn, a grúzoknak viszont létfontosságú nyerni.

Kemma.hu

Ötböl öt meccset nyert eddig a magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkön, a hatodikat pedig Tatabányán húzhatják be április 30-án. Az Európa-bajnokságra a csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut ki. A magyarok már biztosították a csoportelsőséget és a továbbjutást, így José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy döntött, az utolsó két meccsen szélesíti a keretet, azaz több fiatalnak is lehetőséget ad, hogy tanuljanak és még jobban megismerjék a játékrendszert. 

A litvánok ellen így is 15 góllal nyertek a hét közepén, vasárnap pedig Georgia ellen lépnek pályára a tatabányai Multifunkciós Csarnokban. Minden bizonnyal igazi, felszabadult örömjátékot láthatnak majd a drukkerek, hiszen a mieink vállát semmilyen teher nem nyomja már. De az ellenfél sem fogja könnyen adni magát. 

A grúz nemzeti együttes Európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítménye hullámzó volt. Ahogy a szövetség írja, Svájctól mindössze egyetlen góllal kaptak ki idegenben, majd pár nappal később hazai pályán maradtak 17 góllal alul a magyarokkal szemben. A március eleji litvánok elleni oda-visszavágók is hasonlóan kétarcúak voltak, hiszen az otthoni magabiztos sikert (32-18) követően Litvániában már az ellenfél bizonyult jobbnak nyolc találattal. Az ötödik fordulóban Svájc hét góllal nyert a grúzok ellen idegenben, így a grúz csapatnak (éppúgy, mint Litvániának) két pontja van és küzd a harmadik helyért a 6. selejtezőcsoportban, azaz maradt még esélye az Eb-kijutásra, igaz, ehhez győznie kellene a mieink ellen.

A meccs maga 18 órakor kezdődik, de érdemes számolnia minden szurkolónak azzal, hogy kicsit nehézkesebb lesz a közlekedés a csarnok környékén. Ahogy arról beszámoltunk, április 30-án reggel hét és délután hat óra között a Síkvölgyi úti elágazástól a Muskátli utcán át a Környebányai elágazásig lehet számítani útlezárásra raliverseny miatt. Ezért az Olimpikon út felől nem lehet majd kikanyarodni a Rehling Konrád útra és onnan sem lehet majd megközelíteni az Olimpikon utat. Mindemellett a Földi Imre Sportcsarnokban a TSC női kézilabda csapata 16 órától játszik, ami tovább fogja növelni a környék autós forgalmát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában