Harcosok

2023.04.04. 20:55

Negyed évszázaddal ezelőtt szippantotta be a kempo világa a dorogi Pokorni testvéreket

Negyed évszázaddal ezelőtt, 1998 márciusában a Pokorni testvérek, Milán és Ádám az első kempo edzésükre érkeztek Dorogon.

W.P.

A többi pedig már történelem... – olvasható a visszaemlékezés a Fighting Kempo Pokorni SE Team Facebook oldalán. Mint azt a serlegekkeli teli fotó is bizonyítja: a dorogi sportolók igen eredményes pályafutást tudhatnak maguk mögött és hamarosan tovább bővíthetik a gyűjteményüket.

A dorogi Pokorni testvérek díjaikkal
Forrás: Facebook/Fighting Kempo 

A bejegyzésben olvasható, hogy fiatalkoruk ellenére korábban már egy évet karatéztak, sőt, versenyeken is kipróbálták magukat. A kempo, mint sportág összetettsége, valamint a más harcművészeteket és küzdősportokat összefogó tudásanyaga (Karate, Kick Box, Judo, Jiu jitsu) nagyon korán megfogta és rabul ejtette az ekkor még igazán fiatal srácokat. Ekkor Milán még nem volt nyolc éves, Ádám pedig a hatodik életévét töltötte be.

Huszonöt év elteltével mindketten a Fighting Kempo Pokorni Team SE 3. danos fekete öves mestereinek számítanak, akik együtt hétszeres IKF Kempo Világbajnokok és nyolcszoros Európa Bajnokok, valamint egyaránt a WKF Kick Box Szövetség Profi K-1 Európa Bajnokai. A klub oldala hozzátette, hogy a magyar és nemzetközi küzdősport életben a Pokorni testvérek leporolták a szekrényeket és polcokat, hogy egy kép kedvéért felidézzék sikerekben gazdag eddigi sport pályafutásuk főbb mérföldköveit a megszerzett érem- és kupa gyűjteményen keresztül.

A bejegyzésből kiderül, hogy a harcos, egyben kedves és jókedvű testvérek a küzdősport világában továbbra is aktívak és nagy szeretettel adják át a megszerzett tudásanyagot a fiatalabb generációk számára a Fighting Kempo stílus edzésein. Mindemellett még mindig készek kesztyűt húzni egy kínálkozó megmérettetés okán.

Pokorni Gábortól, Ádám és Milán édesapjától, edzőjétől, a klub vezetőjétől megtudtuk, hogy a testvérek április 22-én K1 országos bajnokságon vesznek részt, majd május 19-20-án szintén K1 Európa bajnokságon indulnak. Az őszi versenyszezonban amatőr és profi gálákon is fellépnek majd, utóbbiak időpontjai még egyeztetés alatt vannak.

 

Címkék#kempo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában