Amatőr Kupa

2023.04.26. 22:04

Nagy csatában szenvedett szoros vereséget a Nyergesújfalu az Amatőr Kupa döntőjében

Jó hangulatban, sok néző előtt játszhatta a szezon egyik legfontosabb meccsét a Nyergesújfalu SE, de végül a Felsőzsolca emelhette magasba a trófeát.

Kemma.hu

A Nyergesújfalu SE (pirosban) 2-0-ra kapott ki a Felsőzsolcától

Forrás: 24 óra

Fotó: Flajsz Péter

Labdarúgás, Amatőr Kupa, döntő
Nyergesújfalu SE–BTE Felsőzsolca 0-2 (0-2)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző, vezette: Derdák M. (Rózsa D., Ország P.).
Nyeresújfalu: Borsiczki – Kozák (Vida, 91.), Cseh (Fellegi, 90.), Farkas, Balogh (Antal, 51.) – Mann, Molnár A. (Takács, 67.), Szoboszlai (Raffai, 46.) – Tóth, Hajnal, Manga M. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gólszerző: Dlehány (26.), Veréb (42.).
Kiállítva: Homonnay (93., Felsőzsolca)

A Magyar Kupa 2022-23-as szezonjának két legjobb, a vármegyei bajnokságokban szereplő csapata mérte össze az erejét az Amatőr Kupa döntőjében (a Nyergesújfalu jelenleg vezeti vármegyénk első osztályának pontvadászatát, míg a Felsőzsolca BAZ vármegyei élvonal hetedik helyén áll). Mindkét csapatot szépszámú szurkolótábor kísérte el a fővárosba, akik remek hangulatot teremtettek a stadionban. 

Az első nagy lehetőség a Nyergesújfalu előtt adódott: Tóth húzott el a jobb szélen, megverte védőjét, középre tett labdáját Hajnal éles szögből a bal kapufára lőtte. A 14. percben Hajnal esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban továbbot intett. A kezdeti nyergesi fölény után a félidő közepére a Felsőzsolca átvette az irányítást, ami kapura lövésekben és szögletekben mutatkozott meg. A 26. percben góllá érett a zsolcaiak fölénye: egy bal oldali labdaszerzést és beadást követően a visszafejelt labdát az üresen hagyott Dlehány lőtte közvetlen közelről a a kapu jobb oldalába. Negyed órányi küzdést (a játék nem volt éppen magas színvonalú) követően megduplázta előnyét a Felsőzsolca: egy, a kapu elől kifejelt labdát Veréb vehetett át teljesen üresen, szemben a kapuval és 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 

A második félidőt is a borsodiak kezdték jobban: a 48. percben Molnár lőtt nagy helyzetben mellé, majd az 53.-ban Agárdy próbálkozása kerülte el kevéssel a nyergesi kaput. Egy perccel később Mangát rántották le a tizenhatoson belül, de ezúttal sem kapott büntetőt a Nyergesújfalu. A Felsőzsolca a második félidő közepére visszaállt és veszélyes kontratámadásokat vezetve őrizte előnyét, miközben a Nyerges próbálkozott ugyan becsülettel, de helyzetekig sem jutott el. A második játékrész első komolyabb nyergesújfalui lehetőségére a 72. percig kellett várni, ekkor Manga fejelt kevéssel mellé egy jobb oldalról érkező beadást követően. A 84. percben közelebb már nem is kerülhetett volna vármegyénk csapata a szépítéshez, de Mann lövése a kapufát találta el. A Nyergesújfalu a hátralévő percekben meddő mezőnyfölényben futballozott, néhány veszélytelen kapura lövésen kívül azonban nem tudott többet felmutatni, így a helyzeteivel jobban sáfárkodó Felsőzsolca összességében megérdemelt győzelmet aratva vitte haza az Amatőr Kupát.

A Komárom-Esztergom vármegyei csapat így is büszke lehet a teljesítményére, hiszen többek között NB III.-ban szereplő csapatot is búcsúztatott a kupasorozattól korábban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában