Kinevezés

2023.04.14. 15:24

Ilyés Ferenc, a MOL Tatabánya KC klubmenedzsere lett az MKSZ új elnöke

Április 14-én a Budapesti Kongresszusi Központban tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség, amely új elnöknek az ellenjelölt nélkül induló, jelenleg klubmenedzserként Tatabányán dolgozó Ilyés Ferencet választotta meg. A 229-szeres magyar válogatott átlövő a szervezetet 2015 óta irányító Kocsis Mátét váltja a poszton.

Kemma.hu

Ilyés Ferenc lett az MKSZ új elnöke

Forrás: https://sport.szekelyhon.ro/

A magyar kézilabdázás legfontosabb szereplői szinte kivétel nélkül megjelentek a szövetség pénteki, tisztújító közgyűlésén. Az esemény legfontosabb napirendi pontja az elnökválasztás volt, hiszen az eddigi elnök, Kocsis Máté nyolc év után nem jelöltette újra magát a tisztségre.

A küldöttgyűlés előtt a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Fábián László köszöntötte az egybegyűlteket, majd a tisztségviselők és a napirendi pontok elfogadása után a szövetség felügyelőbizottságának jelentését fogadták el a küldöttek, majd ugyanezt tette a 2023-as esztendő előterjesztett pénzügyi és szakmai tervével. A küldöttgyűlés ezután minősített többséggel alapszabály-módosításról szavazott, egyhangú döntés született ellenszavazat nélkül.

Ezt követően Kocsis Máté leköszönő elnök értékelte az elmúlt nyolc év eredményeit a pénzügyi stabilitás megteremtése, az infrastrukturális fejlesztések, az utánpótlásban és a felnőtt kézilabdában elért eredmények szempontjából. Kocsis Máté hangsúlyozta, az elmúlt nyolc évben egyetlen elszámolási botrány sem volt a szövetségben, és a pénzügyi források jogosulatlan felhasználása miatt sem kapott büntetést. A sportdiplomácia terén sikerült megerősíteni a pozíciókat az EHF-ben, a nemzetközi játékvezetői karban, és több rangos nemzetközi versenyt sikerült hazánkba hozni, amelynek köszönhetően a szurkolók számára közelebb került a sportág. Az infrastrukturális fejlesztések egyik legfontosabb célja az volt, hogy minél többen kézilabdázhassanak a lakóhelyükhöz közel, színvonalas körülmények között. Ez a tömegesítést is segíti, illetve az alapja a minőségi utánpótlás-neveléseknek. A kirakatban lévő felnőtt válogatottakról Kocsis Máté elmondta, 2015 után a női és a férfi nemzeti csapatunk is ott volt minden Európa-bajnokságon és világbajnokságon, az eredményességhez pedig sikerült lerakni az alapot, és a szorgos munka pedig gyümölcsözni fog, de szükség van még türelemre.

A leköszönő Kocsis Máté után került sor az új elnök megválasztására, az egyetlen jelölt a korábbi remek válogatott balátlövő, Ilyés Ferenc volt, akit egy tartózkodás mellett 139 igen szavazattal szavazott meg a küldöttgyűlés a következő öt éves időtartamra.

„Még szokatlan, de felemelő érzés itt állni a szinte teljes magyar kézilabda-család előtt – kezdte rövid székfoglalóját a megválasztott elnök. – A 2000-es évek elején Székelyudvarhelyről jöttem az anyaországba, nagy lehetőség állt előttem, szerettem volna jó játékos, magyar válogatott lenni. Két olimpián képviselhettem a hazámat, csapatkapitány lettem, sokat kaptam a sportágtól, s igyekeztem ebből visszaadni előbb játékosként, majd sportvezetőként, és immár elnökként szeretnék minden egyes sportklubot képviselni. A következő öt év alatt két olimpiára is sor kerül, rövid klubvezetői pályafutásom során megtanultam, a pályán már nincs ráhatásom az eseményekre, de ígérem, szövetség mindent megtesz, hogy a férfi válogatott sikeres legyen az olimpiai selejtezőn, a női nemzeti csapat pedig év végén, a világbajnokságon. A kiemelkedő feltételek megteremtéséért mindent megteszünk majd a szövetségben dolgozó munkatársaimmal. Az utánpótlással kapcsolatban azt kérem az egybegyűltektől, vizsgáljuk meg közös feladatainkat, hogy a központokból, klubokból olyan játékosok kerüljenek ki, akik felnőtt szinten is megállják a helyüket. A mérkőzés elkezdődött, a csapat felállt, de csak együtt tudunk gólokat szerezni.”

A küldöttgyűlés a szövetség alelnökévé választotta Pálinger Katalint, az elnökséget pedig Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kis-Máténé Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin és Tállay András alkotja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában