Autósport

2023.04.28. 10:00

A „legkisebb” Hernádi bronzérmet nyert

Kiskunlacházán járt a Hernádi „autós família”, mivel itt rendezték a magyar szlalom bajnokság első futamán. Az új szezonra a mezőny nagyon megerősödött, a tatai Hernádi László két lányának a vetélytársai mind a junior mind a női mezőnyben új technikákkal jelentek meg.

Petrik József

Hernádi Kitti (jobbra) bronzérmes lett

- Tudtuk, hogy nem nézünk könnyű hétvége elé – emlékezett vissza Hernádi László, a kiváló autóversenyző és édesapa. - Az edzéseket félig vizes pályán kezdtük. Majd a versenyre a helyszín felszáradt. Kitti kezdte meg az első futamot. Majd Ildikó következett. Az első körben Kitti a juniorok között, Ildikó pedig a felnőtt női mezőnyben dobogós időt autózott. Kitti a második és a harmadik futamban is jól teljesített, így a junior mezőnyben egyedüli lányként, több fiút is megelőzve állhatott fel a díjkiosztón a dobogó harmadik fokára. Ildikó a második és a harmadik futamban sokat javított idején, de a jóval érettebb és jobb gépekkel induló hölgyek egy hajszállal, de jobb időt autóztak nála. Így Ildikó lecsúszott a harmadik helyről.

Hernádi megerősítette, hogy a konkurencia valóban annyira megerősödött, hogy nem elég, jó autóval érkeztek, hanem a szabályzatban lévő kiskaput kihasználva, egyes csapatok 3 versenyautót is neveztek.

- Körről körre mással indultak, mindig azt az autót választották Ildikó riválisai, ami a változékony időjárásnak jobban megfelelt - emelte ki a tatai pilóta. - De nem szoktuk könnyen adni magunkat, feladni céljainkat, így a következő futamra, ami Dunaújvárosban lesz, május 6-án mi is tartogatunk meglepetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában