Motocross

2023.03.21. 14:29

Kategóriagyőzelemmel debütáltak a szezonnyitón a crossosok

Szép eredményekkel debütált a Pilis Sport Team Egyesület (PSTeam) a Magyar Nyílt Nemzeti Bajnokság II. osztályában, illetve a senior bajnokságban, melynek első fordulóját az elmúlt hétvégén rendeztek meg az ikonikus piliscsévi pályán.

Walczer Patrik

A pilisvörösvári székhelyű klub Wágner Olivér, 31 esztendős csolnoki sportoló vezetésével jött létre. Az elnök elárulta, hogy gyermekkora óta motorozik és élete részét képezi a sportág. Ezért is döntött úgy a baráti körével, hogy alapítanak egy saját egyesületet, ahol ők hozzák meg a működésükre, illetve a versenyzésre való megjelenésükre vonatkozó szabályokat.

Wágner Olivér elmondta, hogy a környékbeli pályákon edzettek a szezonnyitóra, ahol szabadedzéssel egybekötött időmérő is volt. Varga Dominik a II. osztály MX2-es kategóriájában a 22. helyen végzett, Varga Zsolt a Senior A mezőnyben 6. helyezést ért el. Lánczi Sándor a Senior Veterán versenyben 12., klubtársa, míg Kutas Attila pedig 14. lett. A klub a Senior B kategóriában indította legtöbb versenyzőjét: Kovács Zsolt mindkét futamot megnyerve összesítve első helyen végzett, Mankovics László a 13., Tóth Gergely a 16., Wochauer István pedig a 20. helyet szerezte meg.

Jobbra Kovács Zsolt, aki megnyerte a Senior B kategóriát
Forrás: beküldött

– A szezonnyitó versenyen plusz látványosságként kiraktuk a régi retro motorjainkat, ami számos érdeklődőt vonzott. Jól sikerült a megjelenésünk, sok emberrel beszélgethettünk. Elégedettek lehetünk, hiszen minden sportolónk az összes energiáját beleadta a futamokba és kellő odafigyeléssel versenyeztek. Szuper eredményeket értünk el, ugyanakkor a fő cél az, hogy mindenki sérülés nélkül, épségben érjen célba, hiszen hétfőként dolgozni vagy iskolába kell menni – fogalmazott Wágner Olivér.

A csapat
Forrás: beküldött

A PSTeam vezetője jelenleg a futókarrierjére koncentrál. Hozzátette, hogy több futórendezvényre is benevezett, így a megmérettetésekig nem motorozik, nem akar sérülést kockáztatni. Ugyanakkor csapattársai felajánlották neki a motorjaikat, így alkalomadtán a bajnokságban akár ő is elindulhat egy-egy versenynapokon.

 

Címkék#motocross

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában