Megye I.

2023.03.12. 22:05

Bravúrral nyitott a felnőtt mérkőzésen a 17 éves környei focista Oroszlányban

Botlott a listavezető, a Nyerges és a Tata a forduló győztese.

Herczeg István

Az első osztályban a 16. fordulót rendezték a hétvégén. A legelső meccs már délelőtt tízkor elstartolt, hiszen a Környe ekkor fogadta a Tatát, méghozzá az oroszlányi műfüves pályán. A találkozó egyértelmű mederben zajlott, a Tata mezőnyfölényben volt, ami gólokban is megmutatkozott. Habár egyik vezetőedző sem volt elégedett a csapatával, mindkét oldalon volt pozitívum: a Környe csapatában most mutatkozott be a mindössze 17 éves Varga Dominik Patrik, aki egyből, első felnőttmérkőzésén gólt is szerzett, míg a tataiak a három pontnak örülhettek, amivel felléptek a dobogóra.

 A forduló rangadója nem hozott gólt, a Bábolna jól szervezett védelemmel nullán tartotta az eddig legtöbb gólt szerző Koppánymonostort. Vigh László csapata egészen idáig minden meccsén szerzett gólt, most viszont nem sikerült. Ezzel a döntetlennel két pontra olvadt a listavezető előnye a Nyergesújfalu előtt, míg a Bábolna beérte pontszámban a Vértessomlót. 

Utóbbi csapat ugyanis meglepő vereséget szenvedett hazai környezetben az Almásfüzitő ellen. A vendégekről tudtuk, hogy jó kerettel rendelkeznek, Gulyás Tamás érkezésével a kispad is rendben lett, ez pedig most egy győzelemben csúcsosodott ki. A Vértessomló ugyan kihagyott egy büntetőt is, de a vendégek csak a három ponttal foglalkoznak. Hosszú idő után újra nyerni tudott a Vértesszőlős is, méghozzá a Tát ellen. A sok problémával küzdő vendégek még egyenlíteni tudtak a 22. percben, de a 35. minutumtól emberhátrányban voltak kénytelenek futballozni, ráadásul mezőnyjátékossal a kapuban. Ezt megbosszulta a Vértesszőlős, és a találkozó utolsó tíz percében kétszer is betalált, így október 2. óta az első győzelmét szerezte a csapat.

A Nyergesújfalu leginkább frissen igazolt kapusának köszönheti, hogy három pontot gyűjtött a Kecskéd ellen. Az előző körben Borsiczki megsérült, és hetekre kidőlt, Darabos Gábornak pedig kapust kellett keresnie. Végül Erős Rolandra esett a választása, aki utoljára 2021 októberében volt a kezdőcsapat tagja, így jó másfél éve nem védett. Ennek ellenére most remekelt, és egy szöglet utáni gólnak köszönhetően győztes meccsel „debütált”. Nem hozott gólt az északi derbi, az Esztergom és a Sárisáp hiába gyűrte egymást, nem sikerült betalálni, így 0-0 lett az összecsapás végeredménye. 

Eurotrade Megyei I. osztály, 16. forduló 

Környe SE–Tatai AC 1-5 (0-2) 
Oroszlány, vezette: Kurali Z. (Hegedüs P., Fekete B.). 
Környe: Bódis – Kerék, Jónás, Stefán, Patyi, Babai (Varga, 58.), Szabó, Veres, Bándi, Nádudvari D., Nádudvari Á. Játékos-edző: Zelenai Erik. 
Tata: Szabó T. – Felső, Zuggó, Lázár, Mészáros, Bogár, Kiprich (Galambos, 72.), Visnyovszki (Dragonya, 63.), Széles (Méhész, 72.), Kisék (Suhai, 72.), Martonfi (Koronczi, 56.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Varga (89.), illetve Martonfi (18.), Kiprich (35.), Felső (48.), Kisék (53.), Mészáros (71.). 
Jók: Varga, illetve Visnyovszki, Felső. 
Zelenai Erik: – Nagyon könnyű gólokat adtunk a mezőnyfölényben játszó ellenfelünknek. Kicsit csalódott vagyok, de tanulunk a hibákból. Gratulálok a Tatának! 
Wéber Roland: – Gyenge színvonalú meccset játszottunk! Sajnos nem tudtunk felpörögni megfelelően, sok hibával és pontatlanul játszottunk. Ami pozitívumot ki tudok emelni, hogy nyertünk! Ennél sokkal több kell a csapattól. 

Koppánymonostori SE–Bábolnai SE 0-0 
Koppánymonostor, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Lovas G.). 
Koppánymonostor: Giber – Hegedüs (Gelencsér, 76.), Valkó M., Schiller, Jóna, Dávid, Dombi (Kalla, 56.), Simonka, Valkó G., Fodor (Rába, 61.), Korcsok (Egyed, 40.). Vezetőedző: Vigh László. 
Bábolna: Szabó B. – Karvaj, Soha, Czeglédi, Szendi, Végh (Varga, 78.), Szabó Á., Németh, Hajnal K., Lanzendorfen, Hajnal P. (Takács B., 90.). Vezetőedző: Józsa Péter. 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Vigh László: – Sajnos van ilyen mérkőzés, amikor hiába dominálunk, nem tudunk nyerni. Ellenfelünk nem akart focizni, mi pedig folyamatosan rossz döntést hoztunk elöl. Ez is egy tanulság, de dolgozunk rajta, hogy ki tudjuk javítani. 
Józsa Péter: – Nagyon lelkesen és fegyelmezetten játszottunk. A védekezésre kellett koncentrálnunk, a támadásra nem nagyon maradt energiánk, de ez egy pontra elég volt, amihez gratulálok a csapatomnak. 

Vértessomlói KSK–Almásfüzitői SC 0-2 (0-1) 
Vértessomló, vezette: Hegedüs R. (Marosi M., Kun P. A.). 
Vértessomló: Ámorth – Tóth, Éliás, Erdei (Murányi, 82.), Koller, Pető, Batin, Kovács K., Kovács S., Balogh, Petőcz (Igó, 60.). Vezetőedző: Nagy Géza. 
Almásfüzitő: Németh T. D. – Szűcs, Kuzma, Bozori (Bombicz, 46.), Sárközi, Farkas, Maksimchuk, Kottra (Egri, 87.), Galambos (Berlik, 72.), Soós, Kiss (Németh, 64.). Vezetőedző: Gulyás Tamás. 
Gólszerzők: Szűcs (9.), Kottra (80.). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Nagy Géza: – Ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt… Megérdemelten nyert a Füzitő. 
Gulyás Tamás: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol folyamatos játék nem alakult ki, mi jöttünk ki belőle jobban. Gratulálok a csapatomnak, mert nagyot küzdött. 

Vértesszőlősi SE–DG Tát SE 3-1 (1-1) 
Vértesszőlős, vezette: Linn K. (Farkas B., Mihályi M.). 
Vértesszőlős: Kovács B. – Horváth, Müller (Németh, 65.), Wágner, Szőke (Magyarics, 89.), Dombai, Keleti, Bencsik (Ganyi, 90.), Nagy, Kocsis, Polyák. Vezetőedző: Tokaji Zsolt. 
Tát: Koller – Rábl, Sáros, Varga (Szalai, 79.), Dékány, Putnoki, Jámbor, Szabó, Zoltai (Budavári, 46.), Páldi, Kovács. Vezetőedző: Szabó Attila. 
Gólszerzők: Szőke (14., 82.), Dombai (88.), illetve Rábl (22.). 
Kiállítva: Koller (35., Tát). 
Jók: mindenki, illetve Dékány, Páldi, Rábl. 
Tokaji Zsolt: – Értékes és fontos három pontot szereztünk, ami talán erőt és hitet ad a folytatást illetően. 
Szabó Attila: – Sajnos a héten csapatedzést nem tudtunk eszközölni, mivel velem együtt beteg volt a csapat nagy része, és több játékos vasárnapra sem épült fel. Ma két mezőnyjátékost is kipróbálhattam a kapuban. Viccet félretéve, nagyon szerencsétlen helyzetben vagyunk, ez a mai mérkőzés erre a hetünkre feltette az i-re a pontot. Kapuskiállítás, két bedobás utáni kapott gól... Viszont akik hadra foghatóak voltak, előttük le a kalappal, kilenc mezőnyjátékossal is helyzeteket dolgoztunk ki. 

Nyergesújfalu SE–Wati-Kecskéd KSK 1-0 (0-0) 
Nyergesújfalu, vezette: Katona B. M. (Kurali Z., Jurák F.). 
Nyergesújfalu: Erős – Hajnal (Fellegi, 87.), Tóth, Manga M. (Raffai, 56.), Manga Zs. (Takács, 78.), Molnár A. (Kozák, 41.), Mann, Balogh (Vass, 70.), Antal, Farkas, Szoboszlai. Vezetőedző: Darabos Gábor. 
Kecskéd: Véber – Neckernusz (Polovicz, 69.), Fábián (Gyenes, 81.), Vadkerti (Schmidt G., 75.), Schmidt L., Plotár (Nagy, 81.), Czékmány (Harsányi, 75.), Kovács, Berki, Tomayer, Dikasz. Vezetőedző: Linczmaier László. 
Gólszerző: Szoboszlai (65.). 
Jók: Erős, Szoboszlai, Farkas, illetve mindenki. 
Darabos Gábor: – Múlt héten mi kaptuk, most mi rúgtuk a győztes gólt! Talán ennyi a differencia, amikor kapus áll a kapuban, és nem mezőnyjátékos… 
Linczmaier László: – Büszke és csalódott vagyok! A csapat nagyon jó meccset játszott a remek egyéni képességekkel rendelkező Nyergessel, jó volt a hozzáállás és a játék is. Csalódott pedig azért, mert így sem szereztünk pontot. Volt helyzetünk nekünk is bőven, de nem használtunk ki egyet sem, ellenfelünk pedig egy szöglet után betalált, így a befektetett munkánk nem hozta meg a gyümölcsét. 

FC Esztergom–Sárisápi BSE 0-0 
Esztergom, vezette: Kreitl T. (Áy J. H., Balázs P.). 
Esztergom: Órai – Besey, Faragó B., Várszegi D. (Krausz, 86.), Faragó M., Molnár (Bokros, 67.), Pásztor, Sándor, Ribár, Ódor (Szlovák, 71.), Kopányi (Várszegi B., 90.). Vezetőedző: Spóner József. 
Sárisáp: Sándor – Cserven, Papp, Fekete, Marczinkó (Janetka, 68.), Válent, Farkas (Manger, 68.), Karcagi, Yousif, Guzsik, Bojtor (Berkeszi, 68.). Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Jók: Órai, Kopányi, Pásztor, Faragó B., Molnár, Besey, illetve Karcagi. 
Spóner József: – Egy nagyon küzdelmes, „egygólos” mérkőzés 0-0-s döntetlenbe fulladt. A támadójátékunkból csak a gól hiányzott. 
Fenyvesi László: – A pálya talaja nem volt ideális, nehéz volt rajta játszani! Hajtós, kemény mérkőzés volt, ahol összességében igazságos eredmény született! 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában