Tenisz

2023.02.03. 16:37

Piros Zsombor megverte Bonzit, vezetünk a franciák ellen Tatabányán (fotók)

Piros Zsombor két játszmában legyőzte Benjamin Bonzit, ezzel a magyar válogatott megszerezte a vezetést a franciák elleni tatabányai Davis-kupa mérkőzésen.

Kemma.hu

Magyar győzelemmel indult a Davis-kupa-párharc a tatabányai csarnokban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Péntek délután kezdetét vette a hétvége talán legjobban várt és legrangosabb hazai sporteseménye, a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezendő Magyarország–Franciaország Davis-kupa mérkőzés. A találkozóra mintegy 30 francia szurkoló érkezett, de a szurkolás-próbát ("Ria, ria, Hungária!", "Ki a jobb? Magyarok!") természetesen a mintegy 3500 fős hazai közönség nyerte. 

Ezt követte a rövid megnyitóünnepség a labdaszedők, a döntnök (a svájci Andreas Egli, gyakorlatilag a hétvégi esemény "főnöke"), a székbírók, a vonalbírók, majd a vendég és a hazai csapat bevonulásával. A két válogatott bemutatása után következtek a himnuszok és a zászlócsere, majd a csütörtöki sorsolásnak megfelelően megkezdődött az első mérkőzés Piros Zsombor, a magyar válogatott második számú játékosa (a világranglista 182. helyezettje) a franciák legjobbja, Benjamin Bonzi (45.) ellen.

Az első játszma több nagy fordulatot is hozott: 1-1 után Zsombor szép befejező ütésekkel elhúzott 3-1-re, öröm volt nézni, hogy egymás után 10 labdamenetet is megnyert. Ezt követően azonban egymás után három játék lett a franciáé, aki ezzel átvette a vezetést. Bonzi 6-5-ös előnyénél Piros a játszmában maradásért adogatott, három szettlabdát is hárított, így rövidítésre mentette a játszmát. Ott rögtön minibrékkel indított és elhúzott 5-1-re. 6-3 után három szettlabdája volt a magyar játékosnak, amelyből a másodikat értékesítette. 

A második szett elején azonban szétesett a magyar teniszező játéka, Bonzi zsinórban 15 labdamenetet nyerve már 3-1, 40:0-ra vezetett Zsombor adogatásánál. Ezt követte az újabb és egyben legnagyobb fordulat: Piros előbb három bréklabdáról "kiszedte" a játékot, majd ellenállhatatlan tenisszel, játékot sem veszítve nyerte meg a meccset a hazai közönség legnagyobb örömére.

– Együtt nyertük meg a mérkőzést – mondott köszönetet Piros a szurkolóknak a találkozót követően. Nagyon mélyen voltam a második szett elején, többször is kizökkentem, de a közönségnek hála kijöttem a gödörből. A csapatom is óriási erőt adott, miközben a kapitány is tüzelt engem. Az első játék után mondta, hogy Bonzi mintha tartana tőlem.  Nagyon agresszíven játszott az ellenfelem, jól váltogatta az ütéseket, el sem hiszem, hogy nyerni tudtam. A végén már éreztem a csuklómat és egy kicsit a lábam is, de sikerült nyernem – nyilatkozta a mérkőzést követően Piros Zsombor.

Davis-kupa, Világcsoport, selejtező

Magyarország–Franciaország 1-0

Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6 (7-4), 6:3

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában