Vastaps

2023.02.23. 09:00

Ismét sportgálán köszöntötték a legjobbakat Nyergesújfalun

A város sikeres sportolóit, a település hírnevét öregbítőket köszöntötte az önkormányzat az általa szervezett V. Nyergesújfalui Sport Gála keretében.

Fenyvesi Károly

Az elmúlt évi nagyon szép sikereik után a városi kajakosok közül heten vehettek át plakettet a gálán

Forrás: beküldött

Fotó: Havasi Ágnes

A helyi egyesületek, szakosztályok vezetésének javaslatait is figyelembe véve az elmúlt évi eredményeik elismeréseként nyolcvanhatan vehettek át plakettet, oklevelet a korábbi általános iskola épületéhez kapcsolódóan kialakított tornateremben rendezett találkozón. A megjelenteket Mihelik Magdolna polgármester üdvözölte, aki külön is köszöntötte Erős Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét.

A díjazottak sorát a város labdarúgócsapata nyitotta, amely a MOL Magyar Kupában a legjobb harminckettő közé került, valamint kiharcolta az Amatőr Kupa döntőjében való részvételt is. Edzőjük, Darabos Gábor plakettelismerést kapott, emellett oklevéllel ismerték el az utánpótláskorúak nevelésében ténykedő Balogh András munkáját.

Kick-box sikereiért szólították Sujbert Szonját, Molnár Hannát, Galba Viktort, Galba Krisztiánt és Didenkó Alexandert.

A kajak-kenusok egyre sikeresebb csapatából ezúttal hajó és lapát nélkül jutott alkalmi főszerep Deák Anna Csengének, Varga Larának, Merényi Tamásnak, Eckl Kristófnak, Havai Olivérnek, Schubert Zitának és Somodi Laurának.

Az Öregkő Lovasai Sportegyesület színeit képviselve lett jutalmazott Molnár Csenge és Krepcsik Lara, míg a FutaNyerges Sportegyesület díjazott négyesét Almási Annamária, Kriván Judit, Szenyán Zoltán és Almási Katalin alkotta. 

Városi kötődésű élversenyzők
Nem nyergesújfalui egyesület tagjaként, illetve egyéni sportolóként is sok szép eredményt ért el több szoros városi kötődésű sikerember. Őket is köszöntötték a sportos városi gálán. Ebbe a körbe tartozik rádiós tájfutóként László Károly és felesége, Lászlóné Hornyai Piroska, illetve Csernai Tibor Miklós síző, a tekéző és bowlingozó Soós Sándor, a távfutó Molnár Péter, atlétaként Rózsahegyi Bori és Merényi Fanni, a rallis Reményi Gergő, a gokartos Krepcsik Áron és nem utolsósorban az elmúlt esztendőben világ-, illetve Európa-bajnoki címet szerző kajakos, Kiss Blanka. 

A folytatásban az íjászok közül Székely Csaba, Szabó Péter, Fazekas Péter, Mészáros Dóra Hanna, Antalics Péter, aztán a tekés Mártai Roland, Németh Gábor, Jánosi Csaba és ifj. Hergéth János, a sakkozó Kósa András József, az asztaliteniszező Kiss Réka és Pap Gábor, valamint a karatés Millei Dóra neve hangzott el. A sok szép bemutatót tartó Diótörő Gyerektánc Egyesület több versenyen is nagyon sikeresen szerepelt, szenior-, illetve gyermekcsoportjának is jogosan járt az elismerő taps.

A plaketteket és okleveleket Erős Gábor országgyűlési képviselő, Fenyvesi Márta nyergesújfalui kick-box Európa-bajnok, világbajnoki második helyezett, valamint a városi önkormányzat képviselő-testületének tagjaként Horváth Dániel, Fleith Péterné, Lohner Ilona és Kajtár Zsolt adták át.
 

Az elmúlt évi nagyon szép sikereik után a városi kajakosok közül heten vehettek át plakettet a gálán
Fotó: Havasi Ágnes
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában