Élmény

2023.01.08. 18:06

Háromnapos programot szerveztek a Lábatlani Sirályok

Háromnapos programot szervezett tagjainak a Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

F. K.

Síeltek is a gyerekek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A diákok idei, a megszokottnál hosszabb téli szünidejében háromnapos programot szervezett ifjú tagjainak a Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület. Az együtt töltött órákról az egyesület elnökétől, Sujbert Leventétől kértünk és kaptunk rövid, részletes szakmai titkokról nem szóló összegzést. A változatosság jegyében az alapgondolat egyértelmű volt, a három napon több vármegyei helyszínen töltöttek el néhány órát együtt a gyerekek edzéssel, élményeket adó közös programok részvevőiként.

Kangoo
Nem egyszerű lefordítani a sport nyelvi világában a kangoo-zást. Művelői, focista megközelítéssel, stoplis csukára, illetve korcsolyacipőre hajazó lábbeliben ugrálnak látszólag nagyon vidáman egy teremben. A hozzáértők szerint az aerobik furcsa változatának szerelmesei a szökdécselők.Ez a mozgásforma néhány esztendeje kezdett népszerűsödni hazánkban (is). Sok olyan pozitívuma van ennek a mozgásformának, amely első ránézésre nem tűnik nehéznek.

A nyitónap egy kondizással színesített futással kezdődött a tatai Öreg-tó körül. Az ebéd és némi pihenés után, a csapat délután a tatabányai műjégpályán korcsolyázgatott. A másnapi folytatásban egy dorogi stúdióban mindenki kipróbálhatta a szórakoztató, de fárasztó sportmozgást, a kangoo-t. Ez remek bemelegítést jelentett a városi műanyag sípályán néhány csusszanáshoz, amelyet egy kicsit késői ebéd követett.

A kangoo sokakat megmozgatott
Fotós: Fenyvesi Károly / Forrás: 24 Óra

A zárónap reggelén odahaza, a lábatlani Arany János Általános Iskolában találkoztak a Sirályokcsapatának tagjai. A kétórás edzés kiadós futással kezdődött a remek napsütésben. A konditeremben nagyon emberpróbáló volt a saját testsúlyos, hevederes edzés, a pados gyakorlatok is kemények voltak, előkerültek a kajakos ergométerek. A vizisportosok ezen délutánján az úszásé volt a főszerep a komáromi fürdőben. Szorgosan tempózták végig a hosszakat, hogy megfelelően teljesítsék a napi penzumot. Eninger Alíz tudta úszni a leghosszabb távot egyetlen levegővétellel, Antal Nimród maradt a legtovább víz alatt egy slukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában