Világkupa

2023.01.09. 20:09

Ezüstéremmel indította az évet a tatabányai vívó

Sikerrel indult az év a Tatabányai SC számára, hiszen frissen igazolt párbajtőrvívójuk, Kovács Gergely a magyar csapat tagjaként ezüstérmet szerzett az olaszországi Udinében rendezett junior világkupán – írták a klub Facebook- oldalán.

K. D.

Az ezüstérmes magyar csapat. Balra: Kovács Gergely

Forrás: Hunfencing

A Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású válogatott a legjobb négyig egészen simán jutott el, annak ellenére, hogy a nyolc között a második helyen kiemelt Svájc volt az ellenfél (45:35). Aztán az elődöntőben és a döntőben egyetlen találat döntött – írta a hunfencing.hu. A négy között Izrael volt a rivális, és egész nap egyenletesen teljesítő csapat befejező embere, Kovács Gergely beadta a győztes tust (44:43). Ám hiába vívott nagyszerűen az Egyiptom elleni döntőben, az i-re a pontot ezúttal nem tudta feltenni (44:45).

A 19 éves versenyző edzője az édesapja, Kovács László. A junior nőknél Salamon Réka, a TSC szintén újonnan igazolt versenyzője is szerepelt.

– A válogatott az előkelő hatodik helyen zárt, miután az ötödik helyért lezajlott helyosztón 45-33-ra az izraeliek nyertek – számolt be a sikeres szereplésről Plásztán Attila, a TSC vívóinak mestere.

Egyébként a nyolc közé kerülés sem volt gyerekjáték, mivel a német válogatott volt az ellenfél. Itt sikerült a gőzelem (45:40), ám a negyeddöntőben a lengyelek jobbnak bizonyultak (37:45). A folytatásban, az 5-8. helyért a franciák ellen értékes győzelem született, de a befejezés nem sikerült Izraellel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában