Párbajtőr

2023.01.15. 17:05

Büki Lili nyerte a Magyar Kupa fordulót, riválisa hétfőtől a csapattársa lesz Tatabányán

A tatabányai Büki Lili nyerte meg a szombaton rendezett egyéni Magyar Kupa fordulót. Plásztán Attila vezetőedző tanítványa nagy „riválisát”, Muhari Esztert győzte le a döntőben.

K. D.

Büki Lili, Plásztán Attila és Muhari Eszter

Forrás: Hunfencing.hu

Fotó: Hunfencing.hu

Ahogy a hunfencing.hu is megírta, a nőknél történt egy kis meglepetés, ugyanis a tatai Kun Anna ezúttal nem nyert idehaza, pedig ő volt a kupa nagy esélyese. Végül 17. lett, a későbbi nyolcadik Kálmán Gyöngyvér búcsúztatta. A szintén tatabányai Gnám Tamara a kilencedik helyet szerezte meg a megmérettetésen, mindössze egy tuson múlt, hogy nem jutott a legjobb nyolc közé.

Büki Lilinek azonban senki sem tudott megálljt parancsolni, a döntőben Muhari Esztert is legyőzte, 15:13-ra. Ezzel Lili a magyar ranglista harmadik helyére jött fel.

Itt jegyezzük meg: az eddig a Honvédban vívó Muhari Eszter hétfőtől szintén a Tatabányai Sport Clubot erősíti majd.

Végeredmény 
Női párbajtőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 79 induló: 
1. Büki Lili (Tatabánya, edző: Plásztán Attila), 2. Muhari Eszter (Honvéd), 3. Gálfalvy Réka (MTK) és Wimmer Dorina (MTK), 5. Tóth Jázmin (Honvéd), 6. Nagy Kinga (Diósgyőr), 7. Dékány Kinga (BVSC), 8. Kálmán Gyöngyvér (Honvéd).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában