Kajak-kenu

2022.12.20. 20:48

Tata kétszeres ifjúsági világbajnok evezősét olimpikon dédszülei motiválják

A Tatai Hódy Sportegyesület versenyzője az idei szezon egyik nagy felfedezettje volt. A 18 éves kajakos egy ifjúsági Európa-bajnoki és két világbajnoki címet szerzett 2022-ben.

K. A.

Sikeres éven van túl Hidvégi Hunor

Forrás: kajakkenusport.hu

A nagyszerű évet produkáló utánpótlás-válogatott Hidvégi Hunor a minap a kajakkenusport.hu-nak mesélt arról, hogy kosárlabdázó olimpikon dédszülei a mai napig motiválják őt, hiszen öccsével, Zalánnal (akivel együtt voltak a szegedi korosztályos világbajnokságon aranyérmet szerző ifjúsági férfi négyes tagjai) szintén szeretne eljutni egy olimpiára. 

Hunor már tudja kezelni az ismertségből fakadó felhajtást, pedig az év elején edzőjével, Czina Lászlóval kitűzött céljai szerényebbek voltak az elért eredményeknél. 
− Az elsődleges célom az volt, hogy egyáltalán kijussak az ifjúsági Európa-bajnokságra és a világbajnokságra egyesben. A tájékoztató után éreztem, hogy jól sikerült az alapozás, így a nagy álom a világbajnoki cím volt innentől, de azt nem gondoltam volna, hogy ez kétszer is sikerülhet − idézte fel Hunor, akit idén a szövetség az év férfi kajak utánpótlás legjobb sportolójának, míg Czina Lászlót az év edzőjének választotta.

A fiatal tehetség jövőre már az U23-as korosztályban versenyez, ahol próbál az erre az évre vonatkozó terve alapján, azt továbbfejlesztve haladni, és akár már a 2028-as Los Angeles-i olimpián együtt versenyezhet a testvérével.

A Hódy évzáróján is meglepték egyébként a Hídvégi testvéreket. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, valamint Szakács Bálint ügyvezető igazgató különleges ajándékkal is meglepte a kétszeres ifjúsági világbajnokot, és testvérét, a szintén ifi világbajnok Zalánt. A fiúk egy-egy montázst vehettek át a szegedi vb emlékére, ráadásul Hunor az őt ábrázoló plakát bekeretezett példányát is hazavihette!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában