Teke

2022.12.15. 07:21

A Tatabánya mindegyik játékosa kitett magáért a Szuperliga őszi idényében

Egy év kihagyás után a Tatabányai SC nagy múltú női tekecsapata ismét a sportág hazai élvonalában, a Szuperligában szerepel. Kvázi újoncként az őszt a hetedik helyen zárták.

Petrik József

A TSC női tekecsapata a hetedik helyen zárta az őszi idényt a Szuperligában

Forrás: tatabanyaisc.hu

Egy év kihagyás után indult újra a TSC a Szuperligában. Az országban annyira kevés a női együttes, hogy csak egy osztályban tudnak versenyezni, a tatabányaiak újbóli megjelenésével is csak kilenc csapatot számlál az élmezőny. Az előző szezont azért kellett kihagynia a Bányásznak, mert nem volt meg a kellő létszám ahhoz, hogy felelősen nekivághassanak a bajnokságnak. Egyebek mellett erről, illetve a gárda teljesítményéről beszélgettünk a szakosztály vezetőjével, Tihanyi Péterrel. 

– Milyen elképzelésekkel vágtak neki a bajnokságnak, és milyen változások történtek a csapat keretében? 
– A tervünk nem lehetett más az első évben, mint a középmezőny elérése. Nagy örömünkre ismét edzésbe állt a kétszeres csapatvilágbajnok Némethné Katona Beáta, valamint a nyáron alig több mint féléves ikrei mellől tért vissza a pályára Kozma Andrea. Leigazoltuk Győrből Kovács Krisztinát, aki idén még ifistaként is bevethető. Kölcsönben nálunk játszik Koródi Anita, aki a kisbér-hántai Jobb Dáma SE játékosa. Németh Kinga játékos-edző a kényszerű kihagyás idején kezdett el foglalkozni három nagyon tehetséges fiatallal, Buzánszky Annával, Lázár Brigittával és Szabó Liliánával. Ők alkotják az ifjúsági csapatot. 

– Melyik volt a lányok legjobb teljesítménye, és melyik volt a legfájóbb vereség? 
– A legjobb eredményünket hazai pályán, a Rákoshegyi VSE I. elleni mérkőzésen sikerült elérni. A 3332 fás csapateredmény szinte mindenki ellen elég lehet a győzelemhez Tatabányán. A mélypont a BKV Előre elleni, ugyancsak hazai mérkőzés volt: az előző remek eredménynél csaknem 250 fával ütöttünk kevesebbet. 

– Ki, illetve kik voltak a csapaton belül a legerősebb pontgyűjtők? 
– Kozma Andi kiemelkedően teljesített az őszi szezonban, hét mérkőzéséből hat alkalommal szerzett csapatpontot. Amikor nem sikerült neki, akkor is több fát ütött ellenfelénél, csak a szettekben maradt alul. A többiek is minden meccsen igyekeztek kihozni magukból a maximumot. A bajnokság elején még érzékelhető pluszdrukk az ősz végére szerencsére eltűnt. 

– Hányadik helyen végzett a TSC, és ezzel mennyire elégedettek? 
– Felnőttcsapatunk nyolc mérkőzést követően három győzelemmel és öt vereséggel, hat pontot gyűjtve a hetedik helyről várja a tavaszt, három pont a hátrányunk a negyedik helyezettel szemben. A már említett BKV elleni két pont most hiányzik csak igazán. Ifjúsági csapatunkkal szemben nem lehetett más az elvárás, minthogy elkezdjék megszokni a bajnokság légkörét, az idegen pályákat. Ők egy győzelemmel a kilencedik helyen állnak a félszezon végén. Szorgalmuk biztosan meghozza a gyümölcsét tavasszal. 

– Meddig tart a téli szünet? Mikor indul a tavaszi idény? 
– A tavaszi szezon február 18-án kezdődik. Most egy kis pihenőt kapott a csapat. Egy-két emlékversenyen indulnak a lányok pihenésképpen, majd január 9-én kezdődik a felkészülés. 

– Mit szeretnének elérni a bajnokság végére? 
– Azt gondolom, hogy az ötödik hely elérése reális cél lehet a csapat számára. Igaz, hogy az élmezőny tagjait fogadjuk tavasszal itthon, a közvetlen vetélytársakhoz pedig utazunk, de érzek a lányokban annyit, hogy begyűjtik az ötödik hely eléréséhez szükséges pontokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában