A tabella élén

2022.11.20. 17:32

Nem volt kérdés: a Nagykanizsát is lesimázta a Bányász

Az NB III. Nyugati-csoportjában: Tatabányai SC-FC Nagykanizsa 3-0.

Herczeg István

Forrás: Facebook/TSC

Irtó fontos mérkőzésre készült az NB III. Nyugati-csoportjának listavezetője, a Tatabányai SC, hiszen a harmadik helyen álló, hét mérkőzés óta veretlen Nagykanizsát látta vendégül. A forduló előtt négy pont fórja volt a kék-fehéreknek a zalaiakkal szemben, így nagyon kellett a három pont. 

A honlapunknak vb-tippeket is szolgáló Árvai Dániel már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd hosszú gólcsend következett. A tatabányai védőknek többször is nehéz helyzetben kellett tisztázniuk, de lehúzták a rolót. 

A 69. percben aztán megduplázta előnyét a Tatabánya, Szegleti Gergely volt csapata ellen értékesített egy büntetőt, így az utolsó húsz percre kétgólos tatabányai előnnyel mentek a csapatok. A 88. minutumban aztán a rutinos Kovács István is betalált, mintegy végérvényesen eldöntve a három pont sorsát. 

Ezzel a sikerrel a Tatabánya továbbra is listavezető, egy ponttal előzve a Veszprémet. A góllövőlistát továbbra is Árvai Dániel vezeti, azonban a hétvégén feljött mellé a Gyirmót II. játékosa, Mayer Ádám. Mindketten 19 gólt lőttek eddig. 

NB III., Nyugati-csoport, 18. forduló
Tatabányai SC-FC Nagykanizsa 3-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Móri T. (Ring K., Rózsa D.)
Tatabánya: Lóth - Molnár T., Kovács I., Krupánszki, Székely, Katona - Letenyei, Szegleti, Szegő - Kocsis, Árvai. Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Nagykanizsa: Hajagos - Godzsajev-Telmán, Szilágyi, Pleszkán (János, 60.), Kretz (Béli, 46.), Szökörnyös, Szabó, Szanyi, Varga, Kondor (Kovács, 76.), Kószás. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Árvai (4.), Szegleti (69., büntetőből), Kovács I. (88.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában