Megye I.

2022.11.14. 06:00

Feszült hangulatban zajlottak a megye I. meccsei -fotók

Igen feszült volt a 13. forduló a megyei első osztályban, egyik mérkőzés sem végződött döntetlennel. Az utolsó őszi játéknapot (mi több, a jövő évi elsőt is) a Koppánymonostor várhatja az élről, míg a sereghajtó a Környe együttese.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Labdarúgás A megyei első osztály 13. fordulóját rendezték a hétvégén. A forduló rangadóját egy indulatokkal teli mérkőzésen a Nyerges­újfalu nyerte hazai közönség előtt 5–1-re a Vértessomló ellen. 

A két klub a fordulót megelőzően azonos pontszámmal állt. A találkozón a Nyerges­újfalu akarata érvényesült, ráadásul a Vértessomló vezetőedzőjét, és két alapemberét is elveszítette az utolsó tíz percben. Darabos Gábor csapata ezzel megerősítette második helyét a tabellán. A listavezető Koppánymonostor újra nyert, így folytatta veretlenségi sorozatát. Vigh László csapata Kecskéden vendégszerepelt, és bár nem csillogó játékkal, de elvitte mindhárom pontot a lelkes hazaiak otthonából. 

Három ponton belül volt a fordulót megelőzően a Tát és az Esztergom, most egymás ellen futballoztak. A sok sebből vérző Tát hazai közönsége előtt motiváltan, alázatosan futballozott a kissé tompa Esztergom ellen, így nem is fért kétség a hazaiak győzelméhez. A Tát ezzel a sikerrel beérte pontszámban az Esztergomot, és meg is előzte a tabellán. A Bábolna egy nagyon nehéz mérkőzésre készült a tabella utolsó régiójában szerénykedő Sárisáp ellen, és ez be is bizonyosodott. Végérvényesen csak a meccs végén dőlt el a párharc, addig benne volt az egalizálás lehetősége a levegőben, de Józsa Péter csapata végül nagyon értékes három pontot tartott otthon a Sárisáp ellen. 

Szomszédvári rangadó volt Vértesszőlősön, ahová a pocsék formában lévő Tata utazott. Persze Kiprich József csapata sem volt kirobbanó formában, de az első félidőben tartotta a lépést a Tatával. Az 1-1-es első félidő után a Tata felszívta magát, és végül hazavitte mindhárom pontot, ami nagyon kellett Wéber Roland csapatának. Almásfüzitőn is pikáns volt a hangulat a Környe elleni mérkőzésen. Gólokból hat, kiállításokból három volt, előbbiből az Almásfüzitő, utóbbiból a Környe gyűjtött többet, így a sorozatban harmadik meccsét veretlenül megvívó hazai csapat már a nyolcadik a tabellán, a Környe pedig továbbra is sereghajtó.

Eurotrade Megyei I. osztály, 13. forduló 


 

Nyergesújfalu SE-Vértessomlói KSK 5-1 (2-1) 


 

Nyergesújfalu, vezette: Farkas B. (Jászberényi M., Gabala Zs.) 


 

Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh, Tóth, Vass, Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai, Molnár A., Takács, Manga M. Vezetőedző: Darabos Gábor. 


 

Vértessomló: Kalmár – Tóth, Éliás, Erdei, Koller, Murányi, Batin, Földi, Kovács S., Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 


 

Gólszerzők: Mann (9.), Tóth (39.), Molnár A. (57.), Manga M. (78.), Vass (86.), illetve Batin (33., büntetőből) 


 

Kiállítva: Kalmár (86.), Tóth (86.), Nagy Géza (81., vezetőedző) – mindannyian Vértessomló. 


 

Jók: mindenki, illetve senki. 


 

Darabos Gábor: – A mérkőzés összképe és a kidolgozott helyzetek alapján ilyen arányban is megérdemeltük a győzelmet. Külön örülök annak, hogy sok rúgott góllal sikerült búcsúznunk a hazai pályától. Gratulálok a Vértessomló csapatának a bajnokságban elért őszi szereplésért. 


 

Nagy Géza: – Gratulálunk a Nyergesnek a győzelemhez. 


 

Wati-Kecskéd KSK-Koppánymonostor SE 0-2 (0-1) 


 

Kecskéd, vezette: Derecskei B. (Marosi M., Kun P. A.) 


 

Kecskéd: Véber – Neckernusz, Gyenes, Vadkerti, Schmidt L., Greskó, Czékmány, Kovács, Harsányi (Polovicz, 32.), Tomayer, Dikasz. Vezetőedző: Linczmaier László. 


 

Koppánymonostor: Boros – Bilkó, Venczel (Hegedüs, 65.), Sallai (Csapó, 46.), Sinkó (Rába, 54.), Dávid, Dombi (Tímár, 38.), Simonka, Valkó G., Fodor (Valkó M., 75.), Korcsok. Vezetőedző: Vigh László. 


 

Gólszerzők: Bilkó (22., 89.) 


 

Jók: mindenki, illetve Valkó G., Dávid, Korcsok, Bilkó. 


 

Linczmaier László: – Ismét eljátszottuk a szimpatikus vesztes szerepét. Nagyot mentek a fiúk, abszolút eltüntettük a tudásbeli különbséget, az ellenfelünket nem láttam még ennyit védekezni, megvoltak a helyzeteink is. Sajnos ezek ki is maradtak, a végén pedig kaptunk még egyet. Újabb játékost vesztettünk, Fecónak gyors gyógyulást kívánunk! 


 

Vigh László: – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk az őszi szezonban. Nem tudtunk olyan játékot játszani, amit szerettünk volna, bár a pálya minősége sem tette ezt lehetővé. A hozzáállás jó volt, a játék kevésbé. Jövő héten egy jó meccsel szeretnénk búcsúzni az évtől. 


 

DG Tát SE-FC Esztergom 3-0 (2-0) 


 

Tát, vezette: Kreitl T. (Frank V. L., Ombódi I. B.) 


 

Tát: Iványi – Sáros, Varga (Putnoki D., 88.), Farkas, Tirpák, Dékány, Koller T., Putnoki B. (Budavári, 65.), Szabó, Tillman, Páldi. Vezetőedző: Szabó Attila. 


 

Esztergom: Monori – Besey (Bugjó, 83.), Várszegi D., Bokros (Spáth, 46.), Gyebnár, Bereczki (Németh, 46.), Ódor, Szlovák (Faragó M., 46.), Barlangi (Krausz, 73.), Kopányi. Vezetőedző: Spóner József. 


 

Gólszerzők: Farkas (10.), Dékány (31., 61.) 


 

Jók: mindenki, illetve senki. 


 

Szabó Attila: – Akarat, alázat és óriási egység jellemezte a csapatomat. Nem szeretném túlszakmázni, egy tökéletes mérkőzést játszottunk, és külön öröm a kapott gól nélkül lehozott mérkőzés. 


 

Spóner József: – Nagyon tompán játszottunk, gratulálunk a Tátnak a megérdemelt győzelemhez. 


 

Almásfüzitői SC-Környe SE 4-2 (2-1) 


 

Almásfüzitő, vezette: Linn K. (Kis G. B., Hegedüs P.) 


 

Almásfüzitő: Németh T. D. – Berlik, Hajnal, Soós, Szalai (Szegedi, 82.), Kuzma, Bozori, Kottra (Bihari, 72.), Maksimchuk, Nagy, Farkas. Technikai vezető: Lencse Balázs. 


 

Környe: Alapi – Kerék, Jónás R,. Mig, Zelenai, Szerencse D., Patyi (Veres, 75.), Szerencse M. (Horváth J., 50.), Szabó, Jónás J., Stefán (Nádudvari, 64.). Játékos-edző: Zelenai Erik. 


 

Gólszerzők: Szalai (26.), Nagy (30., 46.), Bozori (62.), illetve Mig (33., büntetőből), Horváth J. (69.) 


 

Kiállítva: Bihari (92.), illetve Horváth J. (92.), Jónás J. (92.) 


 

Jók: Németh T. D., Nagy, illetve Jónás R., Szerencse D. 


 

Lencse Balázs: – Nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt. Nem játszottunk jól, viszont a kitűzött célt elértük, és ez a legfontosabb. 


 

Zelenai Erik: – Sok helyzetet kihagytunk, alakulhatott volna másképp is. Gratulálunk a Füzitő csapatának a győzelemhez. 


 

Bábolnai SE-Sárisápi BSE 2-0 (0-0) 


 

Bábolna, vezette: Szeibert P. (Katona B. M., Mihályi M.) 


 

Bábolna: Szabó B. – Nagy, Bognár, Kiss, Czeglédi (Széles, 92.), Németh, Hajnal P. (Takács B., 92.), Hajnal K. (Takács K., 62.), Végh (Varga, 92.), Soha. Vezetőedző: Józsa Péter. 


 

Sárisáp: Sándor – Cserven, Papp, Marczinkó, Berkeszi, Manger, Válent, Jurásek J., Bojtor (Cauxeiro, 32.), Karcagi, Guzsik. Vezetőedző: Csapó Károly. 


 

Gólszerzők: Soha (59.), Végh (90.) 


 

Jók: Szabó B., Nagy, Végh, illetve Cserven, Karcagi, Sándor. 


 

Józsa Péter: – Amit vártunk, azt kaptuk. Nagyon nehezen tudtuk feltörni a vendégcsapat védekezését. 


 

Csapó Károly: – Nem játszottunk rosszul, sőt, helyenként kifejezetten jól. Sajnos olyan gólokat kaptunk ismét, amikről már milliószor beszéltünk. 


 

Vértesszőlősi SE-Tatai AC 1-3 (1-1) 


 

Vértesszőlős, vezette: Hegedüs R. (Faragó Gy., Kiss D.) 


 

Vértesszőlős: Kovács – Dr. Veréb, Hideg R., Horváth, Tóth, Szőke, Dombai, Jónás (Vaczula, 77.), Bencsik, Polyák, Fekete (Németh, 44.). Vezetőedző: Kiprich József. 


 

Tata: Szabó – Felső, Méhész, Zuggó, Mészáros (Putnoki, 82.), Bogár (Lázár, 64.), Kiprich (Koronczi, 79.), Kiprich (Koronczai, 79.), Visnyovszki, Kisék (Máté-Kovács, 64.), Martonfi, Hauzer (Dragonya, 64.). Vezetőedző: Wéber Roland. 


 

Gólszerzők: Méhész (öngól, 45+1.), illetve Martonfi (24.), Zuggó (76.), Koronczi (87.) 


 

Jók: senki, illetve Visnyovszki, Martonfi, Felső. 


 

Kiprich József: – Az első fél­időben egyenrangú ellenfelek voltunk, nem volt különbség a két csapat között. A szünet utáni mutatott játék alapján viszont megérdemelten nyert a Tata. 


 

Wéber Roland: – Tisztában voltunk vele, hogy egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Nem nagyon alakult ki játék, és ellenfelünk nem is törekedett erre. Fel kell készülnünk fejben és minden más téren az ilyen mérkőzésekre is. A lényeg, hogy nyerni tudtunk! Győzelmünket törzsszurkolónknak, Zahovay Gabi bácsinak ajánljuk születésnapja alkalmából! 


 


 

5

 

4

 

3

 

2

 

1

 

11

 

10

 

9

 

8

 

7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában