Párbajtőr

2022.10.09. 22:02

Tatai vívóval a sorában nyertek aranyérmet az európai körversenyen a kadétok

Aranyérmet nyertek vasárnap a kadét férfi párbajtőrözők a budapesti európai körversenyen. A csapat tagja volt Keresztes Ádám is, az OMS Tata fiatal vívója.

K. D.

Forrás: Beküldött

A Balázs Bence, Horváth Márk, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos összeállítású férfi párbajtőrcsapat követte a kadet hölgyek szombati példáját, és elsők lettek a csapatversenyen. Az elődöntőben és a döntőben egyaránt 45:43-as győzelmet arattak Olaszország, illetve Nagy-Britannia ellen.

Peterdi András, a kadet férfi párbajtőrözők válogatott edzője a szereplésről a következőket mondta a hunfencing.hu-nak: fegyelmezetten, jó közösséget alkotva, értékes vívással nyertek aranyérmet egy erős mezőnyben. A válogatottságba kerülésért nagy csata lesz, folytatás két hét múlva, a belgrádi körversenyen.

Az eredmény: Kadet férfi párbajtőrcsapat európai körverseny, 55 induló, BOK Csarnok: 1. Magyarország (Balázs Bence, Horváth Márk, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, válogatott edző: Peterdi András, edzők: Beszédes Zoltán, Kovács Attila, Partali Csaba, László István, Peterdi András), 2. Nagy-Britannia, 3. Olaszország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában