Modellezés

2022.10.17. 22:36

Országszerte szelték az égboltot a tatabányai repülők

A Tatabánya Városi Modellező Klub (TVMK) versenyzői továbbra is sikeresen szerepelnek az országos megmérettetéseken.

Kun Attila

Németh Róbert (balra) és Marton József a start előtt a versenymodellekkel

Forrás: beküldött

A rádió-­távirányítású antik repülőmodellek idei sorozata az elhalasztott versenyek pótlásával indult. A Tatabánya Városi Modellező Klub sportolói júniusban vettek részt első idei versenyükön, mégpedig az első ízben megrendezett Örvényes Kupán, amelyet Alsónémediben tartottak. Ami a TVMK versenyzőinek eredményeit illeti, elektromotoros ALOT-kategóriában Németh Róbert harmadik, míg elektrorubber-kategóriában Fid­rich András kilencedik lett. A legeredményesebb kategóriának ezúttal a vitorlázómodellek versenye bizonyult a tatabányai egyesület modellezői számára, hiszen Németh Róbert két géppel indulva az első és a negyedik helyezést szerezte meg, míg Marton József ötödik, Záboji Gusztáv pedig hatodik lett. 

A Debreceni Tibor Emlékversenynek Szentgál adott otthont. Itt vitorlázókategóriában Marton József hatodik, míg Németh Richárd ismét két géppel indulva hetedik és tizedik lett. Ugyanő elektromotoros ALOT-kategóriában az ötödik helyen végzett.  Az egyesület által Kecskéden rendezett Szabó testvérek és Zimmermann Emlékversenyen vitorlázókategóriában Südi Sándor ötödik, Németh Richárd (szokás szerint két géppel indulva) hetedik és nyolcadik, Marton József kilencedik, Záboji Gusztáv pedig 11. lett. ALOT-kategóriában Németh Richárd az ötödik, Záboji Gusztáv pedig a hetedik helyen végzett. Elektrorubber-kategóriában Fidrich András 10. lett. 

Következett a XXI. Bányász Kupa, amelyet Várpalotán rendeztek. Vitorlázókategóriában Záboji Gusztáv második, Marton József két géppel indulva harmadik és ötödik, Németh Richárd (természetesen két géppel) hatodik és nyolcadik lett. ALOT-kategóriában ugyanő a hatodik helyen végzett. Elektrorubber-kategóriában Fidrich András ezúttal a kilencedik helyet szerezte meg. A klubok versenyében a TVMK a negyedik helyen zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában