Kézilabda

2022.10.29. 11:33

Női kézi-Eb: Győri-Lukács Viktória egyelőre a csoportmeccsekre koncentrál

A magyar női kézilabda-válogatott jobbszélsőjével, Győri-Lukács Viktóriával beszélgettünk a csapat csütörtök délutáni, tatabányai edzése előtt.

Kun Attila

Győri-Lukács Viktória (középen, tiszta feketében) és a válogatott többi tagja is elszántan készül az Eb-re

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A magyar női kézilabda-válogatott október 24-én kezdte meg a felkészülést a november 4-én rajtoló észak-macedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csapat jelenleg Tatabányán, a Multifunkciós Csarnokban készül a kontinensbajnokságra, illetve a szombaton kezdődő nemzetközi tornára. A csütörtöki sajtónyilvános edzés előtt a Győri-Lukács Viktória, a Győri Audi ETO KC játékosa állt rendelkezésünkre.

– Az ön számára nem ismeretlen sem a csarnok, sem a város...
– Mivel a férjem, Győri Mátyás Tatabányán játszik, gyakran járok itt. Emellett márciusban ebben a csarnokban játszottunk Eb-selejtezőt a spanyolok ellen.

– Hogyan halad a csapat felkészülése?
– Napi kettőt edzünk itt, Tatabányán, elsősorban a saját hibáinkat próbáljuk kielemezni és javítani. Remélem, hogy ez az egy hét elég lesz arra, hogy teljesen felkészüljünk az Európa-bajnokságra. 

– Mit vár a válogatottól a szombaton kezdődő nemzetközi tornán?
– A Románia és Németország elleni mérkőzések jó alkalmat nyújtana arra, hogy élesben is teszteljük magunkat, emellett már a közelgő Eb-ellenfeleinkre is tudunk készülni velük szemben. Hozzák hasonlóan mindketten Eb-résztvevők, így erős ellenfelekkel szemben mérethetjük meg magunkat.

– Milyen céllal vágnak neki az Európa-bajnokságnak?
– Az elsődleges célunk, hogy legalább a második helyet megszerezzük a csoportunkban, ehhez Horvátországot és Svájcot meg kell vernünk. Norvégia a világ legszűkebb elitjéhez tartozik, ellenük nem mi vagyunk az esélyesek. Szép álom a legjobb négy közé jutás, de ahhoz már szerencse is kellene. Először legyünk túl a csoportmeccseken.

– Kit tart az Eb legnagyobb esélyesének?

– Elsősorban Norvégiát, hiszen amellett, hogy egyébként is remek játékosaik vannak, a keretük stabil, hosszú ideje együtt játszik. A franciák is erősek, de náluk most több alapember is sérült, ezért a norvégokat most eléjük helyezném. 

A tatabányai nemzetközi torna programja
október 29., szombat, 17 óra: Magyarország–Románia
október 31., hétfő, 17 óra: Magyarország–Németország
november 2., szerda, 18 óra: Németország–Magyarország

A mérkőzéseket a Multifunkciós Csarnokban rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában