Labdaúgás

2022.10.24. 21:32

Hiába rúgott gólt a sárisápi kapus, 10 gólos gálameccsen nyert a Tata

Mindkét mérkőzésen a papírforma érvényesült.

Herczeg István

A Nyergesújfalu (piros-fehérben) simán nyerte a Tát ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A megyei bajnokság első osztályában két mérkőzést pótoltak a hétvégén, mindkettő egyértelmű hazai sikert hozott. A 6. fordulóból elhalasztot Nyergesújfalu–Tát összecsapás 3-0-s hazai sikerrel ért véget. A Nyergesújfalu már az első félidőben eldöntötte a párharcot, még úgy is, hogy Manga Milán csak negyed órát volt a pályán. A Tát kissé fásultan játszott ezen a mérkőzésen, a hazaiak pedig a szerdai kupameccs után is élesebbnek tűntek. Darabos Gábor csapata ezzel a sikerrel már a második a tabellán, míg a Tát a hetedik helyről várja a folytatást.

A másik, a 3. körből elhalasztott mérkőzésen kereken tíz gól esett, így a tatai villanyfényes párharc egyáltalán nem volt unalmas. A három pont kérdése nem sokáig volt eldöntetlen, hiszen a félidőben a Tata már négy góllal vezetett. A találkozó legnagyobb érdekessége az volt, hogy a Sárisáp kapusa, Sándor Gábor ezúttal a mezőnyben kapott lehetőséget, ráadásul gólt is szerzett. 

Sándor az öregfiúkban egyébként támadó, a Mocsa ellen például négy gólt is szerzett, így nem áll tőle távol a mezőnyjáték. A 4-0-s szünet után felébredt a Sárisáp, a csereként beállt Yousif Zsemil Richárd duplázott az előbb említett Sándor mellett, de a tataiak sem maradtak adósak a gólokkal, így lett 7-3 a végeredmény. Ezzel a sikerrel a Tata fellépett a dobogó legalsó fokára, a Sárisáp pedig a tizedik pozícióban szerénykedik a tizenkét csapatos bajnokságban.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Nyergesújfalu SE–DG Tát SE 3-0 (2-0)
Nyergesújfalu, vezette: Derecskei Bence (Kreitl Tamás, Marosi Milán).
Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh (Antal, 46.), Hajnal, Tóth, Vass (Molnár Á., 78.), Farkas, Szoboszlai (Vida, 76.), Mann, Balogh, Molnár A., Manga M. (Takács, 14.). Vezetőedző: Darabos Gábor.
Tát: Koller F. – Sáros, Rábl, Varga, Dékány, Koller T., Putnoki (Budavári, 65.), Jámbor (Tirpák, 73.), Szabó Á. (Szalai, 80.), Tillman, Páldi. Vezetőedző: Szabó Attila.
Gólszerző: Manga M. (6.), Mann (23.), Takács (61.).

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Tatai AC–Sárisápi BSE 7-3 (4-0)
Tata, vezette: Drabon Barnabás (Kurali Zoltán, Kun Péter Attila).
Tata: Szabó T. – Méhész, Felső, Zuggó (Lázár, 77.), Terplán (Dragonya, 67.), Martonfi (Bogár, 9.), Hauzer (Putnoki, 46.), Máté-Kovács, Györgykovács, Visnyovszki (Kisék, 67.), Kiprich. Vezetőedző: Wéber Roland.
Sárisáp: Tőzsér – Cserven, Papp (Yousif, 28.), Marczinkó, Berkeszi (Janetka, 73.), Manger, Válent, Sándor G., Jurásek J., Bojtor, Karcagi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerző: Kiprich (3. - tizenegyesből, 73.), Zuggó (9., 16.), Terplán (34.), Bogár (57.), Kisék (87.), illetve Yousif (56., 84.), Sándor G. (60.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában