Megye I.

2022.09.12. 07:00

A Környe mindössze tizenegy játékossal utazott el Tatára, lemondott az edző

A négyes volt a kulcsszám: ennyit lőtt a Tata, a Nyerges, a Tát és a Vértessomló is a hétvégén.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az ötödik fordulót rendezték a hétvégén a megyei első osztályban, amely ezúttal szombaton indult. A Környe Tatára utazott, de meglehetősen foghíjasan, hiszen a találkozó előtt még csak kilenc játékos szállingózott, majd végül tizenegyen nagy nehezen ki tudtak állni a Tata ellen, de papírforma vereséget szenvedtek. A Tata veretlenül várta a meccset, ennek megfelelően a 3-0-s félidő eldöntött minden kérdést. A Környe nemcsak a meccset, de vezetőedzőjét is elveszítette. A forduló rangadója Bábolnán volt, ahová a listavezető Koppánymonostor látogatott. Az első félidőben a hazaiak jól állták a sarat, de a vendégek öltözőjében elhangzottak a helyzet megoldásához szükséges tanácsok, így a Koppánymonostor meg tudta szerezni a vezetést, így végül a győzelmet is. 

A Vértessomló tovább írja a mesét: ezúttal az Almásfüzitőt nullázták le nagy meglepetésre. Nagy Géza csapata ezúttal 4-0-ra győzött idegenben, pedig az Almásfüzitő számára is nagyon fontos lett volna a három pont. Ezzel a győztes csapat jelenleg a dobogón szerepel, ami igen meglepő a tavalyi eredményhez képest. A Tát papírforma győzelmet aratott a még nyeretlen Vértesszőlős ellen. Az első félidő derekáig még kiegyenlített volt a játék, de a Tát lassan felőrölte a vendégeket, és 4-1-es győzelmet aratott. 

A Nyergesújfalu számára már nagyon kellett egy győzelem, és ez végül Kecskéden össze is jött. Már az első fél­időben három volt a különbség, így nem is nagyon volt kérdés a három pont sorsa. A vendégeknél Tóth és Hajnal is duplázni tudott. A Sárisáp továbbra is küzd az első győzelem megszerzéséért, ez most hétvégén sem jött össze. Az Esztergom ellen ugyan megvolt a vezetés, de tiszavirág-életűnek bizonyult ez, csak pár percig volt a fór Csapó Károlyéknál, így végül döntetlent hozott ez a párharc, amiből ez az egy volt a hétvégén. 

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 5. forduló 
Tatai AC–Környe SE 4-0 (3-0) 
Tata, vezette: Kreitl T. (Faragó Gy., Drabon B.). 
Tata: Csákány – Méhész (Szeles, 46.), Felső, Zuggó (Lázár, 35.), Mészáros, Terplán, Bogár, Györgykovács (Koronczi, 62.), Martonfi (Kisék, 62.), Máté-Kovács, Hauer. Vezetőedző: Wéber Roland. Környe: Bódis – Kerék, Jónás R., Mig, Zelenai, Szerencse D., Patyi, Szerencse M., Nádudvari, Stefán. Technikai vezető: Terdik Tamara. Gólszerzők: Felső (13.), Mészáros (16., 59.), Martonfi (19.). Jók: Martonfi, Terplán, Felső, Mészáros, illetve mindenki. 
Wéber Roland: – Magabiztosan nyertünk. Helyenként szép játékkal. Voltak időszakok, amikor belelassultunk a mérkőzésbe, de a végeredmény nem volt kérdéses! 
Terdik Tamara: – Köszönöm a megjelent 11 játékosnak a mérkőzéshez való hozzáállást, mentalitást. Dicséret illeti mindannyiukat, az utolsó percig hajtottak, és harcoltak egymásért a pályán. Gratulálok a Tatának! 

Bábolnai SE–Koppánymonostor SE 0-2 (0-0) 
Bábolna, vezette: Vojvoda M. (Kreitl T., Jámbor B.). 
Bábolna: Szabó B. – Karvaj, Bognár, Kiss (Lanzendorfen, 75.), Takács K., Németh, Hajnal P. (Takács B., 75.), Hajnal K. (Varga, 75.), Szabó Á., Végh (Nagy, 87.), Soha (Szendi, 83.). Vezetőedző: Józsa Péter. Koppánymonostor: Boros – Kalla, Hegedüs (Fodor, 63.), Rába (Zsapka, 85.), Sallai (Korcsok, 63.), Valkó M., Valkó G. (Sinkó, 87.), Dávid, Dombi, Simonka, Alasztics (Bilkó, 67.). Vezetőedző: Vigh László. Gólszerzők: Dombi (51.), Fodor (76.). Jók: Bognár, Szabó Á., Végh, illetve Valkó G., Valkó M., Bilkó, Rába, Fodor, Dombi. 
Józsa Péter: – Nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat. Az első félidőben felőrölte az erőnket a védekezés. A szünet után a korán bekapott gól eldöntötte a mérkőzést. 
Vigh László: – Egy teljesen visszaálló ellenfél ellen játszottunk, jól szűkítették a területeket. Nem volt jó ritmusa az első játékrésze a játékunknak, a szünet után sokat birtokoltuk a labdát, dominálni tudtunk, óriási fölénybe kerültünk. Úgy érzem, hogy büszke lehet a csapat a teljesítményére.

Almásfüzitői SC–Vértessomlói KSK 0-4 (0-2) 
Almásfüzitő, vezette: Kurali Z. (Kun P. A., Marosi M.). 
Almásfüzitő: Tóth M. – Szalai, Soós, Bombicz (Patócs, 74.), Farkas, Minárcsik (Berlik, 81.), Kottra (Schönfeld, 74.), Maksimchuk, Torday (Nagy, 81.), Németh (Bozori, 46.), Galambos. Technikai vezető: Lencse Balázs. Vértessomló: Kalmár – Tóth (Eigner, 74.), Éliás, Erdei, Koller (Erl, 81.), Murányi (Dobbelaere, 46.), Batin, Kovács K. (Eck, 89.), Földi (Csernák, 59.), Kovács S., Balogh. Vezetőedző: Nagy Géza. Gólszerzők: Koller (7.), Földi (38.), Kovács S. (65.), Batin (71.). Jók: senki, illetve mindenki. 
Lencse Balázs: – Teljesen megérdemelt vendégsiker született, jobb hozzáállással futballoztak. 
Nagy Géza: – Nagyon örülünk ismét a kapott gól nélküli győzelmünknek. Gratulálok a saját csapatomnak. További sok sikert az Almásfüzitőnek. 

DG Tát SE–Vértesszőlősi SE 4-1 (1-0) 
Tát, vezette: Linn K. (Mihályi M., Papp M.). 
Tát: Iványi – Sáros, Rábl, Varga (Szalai, 90.), Tirpák (Farkas, 70.), Koller T., Putnoki B. (Putnoki D., 89.), Jámbor, Tillman, Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila. Vértesszőlős: Kovács B. – Polyák, Tóth, Szőke, Dombai, Jónás, Hideg R., Nagy, Kocsis (Horváth, 46.), Wágner (Fekete, 46.), Bencsik. Vezetőedző: Mesterházi Gábor. Gólszerzők: Putnoki B. (41.), Rábl (49.), Koller (62.), Chrompota (87.), illetve Bencsik (75., büntetőből). Jók: mindenki, illetve Dombai, Hideg R. 
Szabó Attila: – Az első negyedórán kívül úgy gondolom, hogy mi kontrolláltuk a mérkőzést, volt több kiemelkedő teljesítményünk is. Akarat, alázat jellemezte a csapatomat, és ezt fent kell tartani hosszú távon is. 
Mesterházi Gábor: – Gratulálok az ellenfélnek. 

Wati-Kecskéd KSK–Nyergesújfalu SE 0-4 (0-3) 
Kecskéd, vezette: Katona B. M. (Jászberényi M., Szeibert P.). 
Kecskéd: Grósz – Neckernusz, Schmidt L., Greskó, Plotár, Kovács, Nekunft, Tomayer, Schmidt G., Polovicz, Harsányi. Vezetőedző: Linczmaier László. Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Cseh, Hajnal, Tóth, Vass, Farkas, Balogh, Antal, Molnár A., Manga M. Vezetőedző: Darabos Gábor. Gólszerzők: Tóth (6., 31.), Hajnal (22., 62.). Jók: mindenki, illetve mindenki. 
Linczmaier László: – Gratulálok a Nyergesnek, megérdemelten nyertek! A játékvezetők ítéleteit nem tisztem kommentálni, de ezt a hangnemet és egót, amit megengednek maguknak, ezt én a játékosaimnak nem engedem. Nem értem, hogy ők miért tehetik meg? De lehet, hogy maradi vagyok és az teljesen elfogadható, hogy huszonévesen semmi produktummal oktatgassanak minket, véneket! A tisztelet kivívásához embernek kell maradni, teljesítmény kell, nem pedig visszaélni a hatalmi pozícióval! 
Darabos Gábor: – Egy hét alatt a harmadik tétmérkőzésünket játszottuk. Mindhárom mérkőzés első félidejében fölé nőttünk ellenfelünknek, de ma sikerült kompaktnak maradnunk a szünet után is. Összességében sikerült egy sportszerű ellenfél ellen begyűjteni a három pontot. 

Sárisápi BSE–FC Esztergom 1-1 (1-1) 
Sárisáp, vezette: Drabon B. (Hegedüs P., Faragó Gy.). 
Sárisáp: Sándor – Cserven, Bojtor, Marczinkó (Berkeszi, 73.), Válent, Hamza (Cauxeiro, 81.), Jurásek J., Yousif, Karcagi, Szolik. Vezetőedző: Csapó Károly. Esztergom: Monori – Németh, Várszegi D., Faragó M., Spáth, Molnár (Bokros, 59.), Gyebnár, Bereczki, Sándor, Ódor (Varga, 63.), Barlangi. Vezetőedző: Spóner József. Gólszerzők: Manger (31.), illetve Gyebnár (40.). Kiállítva: Juhász (80., kispadról, Esztergom). Jók: Cserven, Marczinkó, Yousif, Karcagi, illetve Faragó M., Várszegi D., Németh. 
Csapó Károly: – Egy idényre való gólhelyzetet hagytunk ki. Az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni. 
Spóner József: – Egy nagyon kemény mérkőzésen igazságos döntetlen született. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában