Menny és pokol

2022.09.30. 21:28

A brutális kezdés után megszenvedett a Tatabánya a sikerért

A szünet után a Tatabánya szinte szó szerint az öltözőben maradt.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Öt percnyi tapogatódzó játék után egyértelműen a Tatabánya ragadta magához a kezdeményezést. Székely olyannyira elkapta a fonalat a kapuban, hogy az első harminc percben a komlóiak mindössze négy akciógól tudtak lőni neki. A hazaiak brutális iramot diktáltak. A védekezésük szinte kifogástalanul „muzsikált”, elől pedig Rodríguez és Győri ontották a gólokat. A Bányász-rangadón, egy félidőn át csak az egyik Bányász volt a pályán.

A szünet után viszont a Tatabánya szinte szó szerint az öltőzőben maradt. Amíg a Kék Tigrisek az első félidőben összesen hat gólt kaptak, addig a folytatásban, bő két perc alatt hármat. Végül, ha kínkeservesen is, de csak behúzta negyedik győzelmét is a Tombor-csapat.

Tombor Csaba: – A szünet után a mennyekből a pokolba zuhantunk. Pedig az öltözőben felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy nincs még vége. Ennek ellenére hibát, hibára halmoztunk. Ránk is jellemző egyfajta kettőség, most ez megmutattuk. Persze a legfontosabb a két pont megszerzése.

Kilvinger Bálint: – Hogy mi történt az első játékrészben? Nem tudom. Ezek után pedig mentünk egy ilyen második félidőt. Az egyik tanulság az, hogy minden meccs hatvan percig tart, ezért ekkora előny nem lehet adni a riválisunknak. De elmondhatom, sajnos ez a kétarcúság jellemi a csapatomat.

Kézilabda NB I., férfi, 5.forduló
MOL Tatabánya KC – Komló 26-22 (17-6)
Tatabánya, 2500 néző, vezette: Rontó Á., Szanyi P.

Tatabánya: Székely M. – P. Rodríguez 8 (1), Ancsin 2, Peric 2 (1), Vilovszki 3, Győri M. 8 (2), Pergel. Csere: Nagy B. (kapus), Obradovics, Bodor, Maras 1, Edwards, Ubornyák, Topic 2. Edző: Tombor Csaba.
Komló: Granic – Vaskó P.2, Szuharrev 2, Grünfelder 1, Szöllősi O. 1, Jerkovic 4, Takács B. Csere: Pásztor I., Szilágyi (kapusok), Hoffmann 1, Melnyicsuk 6 (2), Sunajko F. 2, Zobec, Orbán B. 3, Urbán, Varga Sz. Edző: Kilvinger Bálint.

Az eredmény alakulása 7.p.: 3-3, 17.p.: 12-3, 21.p.: 15-5, 38.p.: 20-11, 48.p.: 21-17, 58.p.: 24-21.
Kiállítások: 14, illetve 16 perc.
Hétméteresek: 6/4, illetve 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában