Labdarúgás

2022.07.05. 14:00

Harmadszor is gólkirály Katona Vanda: 100 gólt lőtt a szezon alatt a Füzitő focistája

Herczeg István

Katona Vanda Laura a gólkirályi címet is elnyerte

Fotó: Dallos István

Mint arról korábban beszámoltunk, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatósága évzárót tartott korábban, ahol átadták a Kemma.hu és a 24 óra közönségszavazatainak díjait is. A női mezőnyben ismételten Katona Vanda Laura lett a legjobb, aki tavaly még a Nyergesújfalu, most az Almásfüzitő színeiben nyerte meg a versenyt. Persze nem véletlenül, hiszen kereken száz góllal rukkolt elő a szezonban, amivel a megyei U18-as korosztályban a gólkirály cím elnyerése mellett a csapata a bajnoki címet is elnyerte. 

Az NB II.-es futsalbajnokságban úgy végzett a góllövőlista második helyén, hogy újonc csapata a sereghajtó pozícióban zárta a bajnokságot a Tóalmás kizárása miatt. A történelmi szezonról az Almásfüzitő 19 esztendős játékosát, Katona Vanda Laurát kérdeztük. 
– 19 éves korodra már harmadjára választanak az Év játékosának a kemma.hu szavazói. Minek köszönhető szerinted ez? 
– Az Év játékosa díj szavazás alapon működik, a sok ismeretség, csapattársak, barátok, rokonok és anyukám buzdítása az ismerősök felé. Ennek köszönhető hogy három éve én nyerem meg a díjat. 

– Hogyan ismerkedtél meg a labdarúgással, és mi tart azóta is ezen a pályán? 
– Általános iskolában ismerkedtem meg a focival. Először Bajóton Bozsik-szinten, majd Nyergesen megyében, kiemelt osztályban. Az utóbbi egy évben, pedig az Almásfüzítő színeiben NB II-ben is szerepeltem. 

– Kereken 100 góllal zártad az első almásfüzitői szezonodat. Hogyan értékelnéd a mögötted tudott évadot? 
– A csapat segítsége sokat számít a gólokban és a különdíjakban, ha ők nincsenek, az a 100 gól sem születik meg. Remekül zártuk az idei évet, hiszen egy U18-as veretlen bajnoki, és egy NB II-es szezon áll mögöttünk, ahol rengeteget fejlődtünk az erős ellenfelek ellen vívott mérkőzések során. 

– Az előző szezonban még a Nyergesújfalu csapatában szerepeltél, most pedig Füzitőn. Miért volt indokolt a váltás, és hogy érzed magad az új csapatodnál? 
– A magasabb osztályba lépés volt a cél itt Almásfüzítőn, ami sikerült is. Remekül érzem magam a csapatban, és ez az eredményeken is látszik. 

– Szerencsére egyre több lány ragad futballcipőt, még megyénkben is. Mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek? 
– Rengeteg edzés, odafigyelés, és egy remek csapat választása. 

– Hogyan tervezed a következő éveidet? Láthatunk majd a legmagasabb szinteken? 
– Nehezen tudom itt hagyni a lányokat, hiszen valakivel már több éve együtt focizom. Rengeteg élmény és eredmény köt hozzájuk. De a jövőben szeretnék magasabb szinten játszani, ehhez pedig még rengeteg munka és kitartás szükséges. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában